Skip to content

Чи буде картопля в Україні по 50 грн: в Мінагрополітики дали відповідь

Ксенія Куземко

Чи буде картопля в Україні по 50 грн: в Мінагрополітики дали відповідь

Незважаючи на значне скорочення врожаю картоплі в поточному році, ринок поки не спостерігає об’єктивних причин для стрімкого зростання цін до 50 гривень за кілограм. Про це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна, пише «Наше місто».

«По картоплі дійсно настільки сильно вплинула засуха, що суттєво зменшився врожай у порівнянні з попереднім роком, і це було одним із факторів підняття ціни. Разом з тим ми бачимо, що вона на цьому рівні, 25 грн оптова, 30 грн роздрібна, вже 3−4 тижні тримається і не змінюється. Ми вважаємо, що вона і не буде далі змінюватися», — зазначив заступник міністра.

За поточними даними, ціна на картоплю на ринку вже забезпечує виробникам достатній дохід для покриття всіх витрат, навіть з урахуванням зниження врожаю. Крім того, ринкова ціна регулюється імпортом.

«Коли ціна дійшла до 25 грн, просто пішов імпорт картоплі з Польщі, з Прибалтики. Це незначні обсяги у порівнянні з нашим виробництвом, але цих декілька десятків тисяч тонн достатньо для того, щоб стабілізувати умовно спекулятивне зростання ціни і його зупинити», — пояснив урядовець, наголосивши при цьому, що підстав для здешевшання картоплі також немає, а ближче до весни її вартість може дещо зрости через витрати на зберігання.

Раніше ми писали, як мешканцям Дніпра отримати тисячу, що анонсував президент Зеленський.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: