Site icon Наше Місто

Батл двох майстрів: у художньому музеї Дніпра відкрилась виставка корифеїв живопису

25 жовтня у Дніпровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21) відбулося відкриття виставки творів живопису дніпровських художників Івана Коваленка та Григорія Чернети. Журналістка «Нашого міста» побувала на цій події.

Твори Григорія Чернети

Виставка присвячена 45-річчю творчої діяльності обох митців. Вона розташована у чотирьох залах музею.

Спочатку у нас був задум об’єднати трьох відомих художників, які у цьому році відзначають 45 років з початку своєї творчої діяльності, – розповідає Сергій Несмачний, заступник директора ДХМ. – Цей початок рахується від дати участі у всеукраїнській виставці. Потім вирішили зробити експозицію двох майстрів. Ми попросили Івана Коваленка та Григорія Чернету надати не тільки сучасні твори, а й ті роботи, з яких все починалося.

Твори Івана Коваленка

Багато років поспіль ці два майстри є викладачами Дніпропетровського мистецько-художнього коледжу культури.  До речі, незабаром виповниться 100 років з моменту заснування художнього відділення цього закладу. У художників дуже різні творчі манери. Роботи Григорія Чернети більш декоративні, а Івана Коваленка – реалістичні. До того ж другий автор розкрився на цій виставці не тільки як давно відомий майстер пейзажу, а й як портретист.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що до оперного театру Дніпра повернулася «Травіата».

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version