Site icon Наше Місто

Загадкова історія будинку на вулиці Центральній у Дніпрі: від балкона Нестора Махна до сучасних офісів

Загадкова історія будинку на вулиці Центральній у Дніпрі - Наше Місто

Будинок на Центральній – місце, де переплелися історія та зміни міського життя. Колись з його балкона виступав Нестор Махно, а згодом тут працювало ательє з пошиття одягу. Сьогодні ця будівля, зі своїм неповторним шармом і таємничою історією, здається в оренду, приховуючи спогади про минуле за своїми стінами, повідомляє «Наше місто».

У будинку на вулиці Центральній довгий час працювало ательє з пошиття одягу. Раніше він був комунальною квартирою, а ще до того – на його балконі виступав Нестор Махно.

Цей двоповерховий будинок, зведений у 1860-х роках, вирізнявся елегантним ліпним декором фасаду. Колись це був прибутковий будинок, де мешканці могли орендувати невеликі квартири на 2-3 кімнати. Розташований неподалік готелю, він пропонував набагато дешевше житло, ніж номери у самому готелі.

Значною подією для міста став виступ Нестора Махна з балкона цього будинку, оскільки штаб Махна був у готелі «Асторія», а виступати з його балкона він не міг через близькість штабу червоної армії.

У 1920-х роках будівля стала комунальною, а після війни її зайняло ательє «Мода-Сервіс». Пізніше, коли було побудовано «Будинок побуту», ательє переселилося. На жаль, постійні фарбування фасаду спотворили витончені деталі ліпнини.

Цікаво, що поруч із будинком є наскрізний прохід, який веде до зупинки тролейбуса через двори. Сьогодні будівля здається в оренду, а всередині розташовані різноманітні офіси.

Читайте також: Ювілей телефону в Дніпропетровську: 100-річна історія зв’язку.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version