Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ “Сучасні діалоги. Історія на уламках”: у Дніпрі відкрилася виставка італійського художника Паоло Койя

“Сучасні діалоги. Історія на уламках”: у Дніпрі відкрилася виставка італійського художника Паоло Койя

“Сучасні діалоги. Історія на уламках” – виставка художника  Паоло Койя, яка відкрилася у Дніпрі під час тижня італійської мови та культури в Україні. Над підготовкою події працювала спільна україно-італійська команда, пояснює Дмитро Подопригора, підприємець та організатор виставки, пише «Наше місто».

Роботи Паоло Койя – це спілкування протилежностей, на кшталт миру та війни, руйнування та відродження, минулого та майбутнього. Кожна картина  – джерело історій про біль, надію та силу для початку нового життя. Багато своїх творів, розповідає Паоло Койя, він продав в інші країни. Гроші художник спрямував на допомогу ЗСУ.

Три кімнати, в яких розташувалися твори Паоло Койя, разом і створюють експозицію. В першій – Сталевий Герб України, символ незламності та стійкості, він стоїть, як мовчазний протест проти руйнування. Друга кімната – це Україна. В ній роботи, що показують війну не як статистику, а як особисту трагедію кожного. Третя зала – Італія. Вона дарує відчуття спокою та краси, які нагадують такий бажаний мир.

Познайомитися із виставкою “Сучасні діалоги. Історія на уламках” можна з 17 по 20 жовтня з 11.00 до 19.00 години за адресою: проспект Яворницького, 28. Офіційне ж відкриття відбудеться 19 жовтня о 13.00 за участі Паоло Койя, де гості зможуть поспілкуватися з ним, поставити питання та отримати автограф. Також до заходу приєднаються талановиті італійські шеф-кухарі, які готуватимуть в просторі GIANNIVINO для відвідувачів виставки спеціальне меню. Вони порадують гостей автентичною ломбардійською кухнею. Формат зустрічі – відкритий.

Детальніше в нашому сюжеті.

Раніше ми писали, у Дніпрі відбудеться всеукраїнський театральний фестиваль.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: