Skip to content

Дніпропетровський фермер виростив гігантський гарбуз і встановив національний рекорд

Рекордний гарбуз з Дніпропетровщини - Наше Місто

У селі Суворовка Дніпропетровської області виростили справжнього велетня – гарбуз вагою 137,5 кілограмів! Цей овочевий гігант скоро офіційно стане новим рекордсменом України, про що засвідчив Національний Реєстр Рекордів, повідомляє «Наше місто» з посиланням на керівницю НРР Лану Вєтрову.

Виростив такого велетня місцевий фермер Ігор Макуха. Сорт гарбуза, який став рекордсменом, називається “Атлантичний гігант”. Щоб доправити овочевий гігант до Києва на офіційну реєстрацію рекорду, знадобилося зусилля чотирьох чоловіків.

19 жовтня о 12:00 в Києві відбудеться Гарбузовий фест, де всі бажаючі зможуть побачити цього велетня на власні очі. На фестивалі проведуть детальні заміри гарбуза: обхват, діаметр та інші параметри. Крім того, буде створена фотозона з унікальним експонатом, де кожен охочий зможе зробити фото на пам’ять.

Після офіційної реєстрації рекорду, гігантський гарбуз буде виставлений на аукціон. Кошти, отримані від продажу, будуть передані на потреби Збройних Сил України. Організатори запрошують взяти участь в аукціоні рестораторів, фотографів, фермерів, організаторів свят та всіх небайдужих. Адже з такого гарбуза можна приготувати величезну кількість смачних страв, створити оригінальні фотосесії або використати його як декорацію для святкування Хеллоуїна.

Цікавий факт: з такого гарбуза можна приготувати гарбузову кашу для 412 людей!

Вітаємо Ігоря Макуху з таким вражаючим досягненням і бажаємо йому подальших успіхів!

Читайте також: У Дніпрі встановлено новий температурний рекорд за більше ніж 120 років спостережень.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: