Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Перша лінія метро і зліт кар’єри Лазаренка: як це було у Дніпрі, рік 1995

Як це було у Дніпрі, рік 1995 - Наше Місто

Це проект “Як це було. Дніпро”. Програма за програмою ми розповідаємо про події, що відобразились на повсякденному житті кожного містянина та українця. У цьому випуску згадуємо 1995 рік.

Наше місто стає важливим політичним центром України, у Дніпрі відкривається перша лінія метрополітену,  починають працювати перші ліцензовані недержавні фм-радіостанції і з’являється пам’ятник Дмитру Яворницькому. Це рік 100-річного ювілею міського телефону, появи “мобілок” і популярності німецького журналу “Бурда”.  

У 1995 році Дніпропетровськ – важливий політичний центр України.

«Дніпропетровський клан» – цей термін почали використовувати щодо групи політиків і бізнесменів, які вийшли з Дніпропетровська і мали значний вплив на українську політику. Серед них президент Леонід Кучма і Юлія Тимошенко, глава корпорації «Єдині енергетичні системи України», яка на той момент займається постачанням природного газу з Росії в Україну і швидко стає однією з найвпливовіших і найбагатших компаній в Україні. А ще Павло Лазаренко. 19 липня 1995 року він очолив Дніпропетровську обласну державну адміністрацію. А вже у вересні Президент Кучма призначив Павла Лазаренка першим віце-прем’єр-міністром.

Докладніше – у нашому відео.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: