Site icon Наше Місто

Золоті яйця: у магазинах Дніпра цінники зросли до 60 гривень за десяток

Золоті яйця: у магазинах Дніпра цінники зросли до 60 гривень за десяток

Щодня омлет чи яєчню на сніданок може дозволити собі не кожен, бо ціни на курячі яйця ростуть. Якщо дуже пощастить, то у торговельних мережах можна знайти яйця розміром з голубині за 25 гривень за десяток. Трохи більші та важчі яйця поштучно продаються за 35 гривень десяток. Але середня ціна на них коливається між 44-52 гривнями. Скільки зараз у Дніпрі коштує основа для класичного сніданку, розповість «Наше місто».

 У торгівельних мережах яйця першої категорії – С1 можна знайти за ціною 44,69 грн за десяток. Яйця вищої категорії СО, які більші за вагою, продаються вже від 45,99 до 51,99 за десять штук в упаковці.

У  Варусі ціна за десяток яєць коливається від майже 28 гривень другої категорії (С2) до 59,80 грн за яйця преміум розміру. 

В Сільпо ціни на яйця стартують від 31,99 грн за десять штук від молодих курочок до 56,49 грн вищої категорії. 

В мережі магазинів Фоззі основа для сніданку продається за ціною від 43,90 грн за десяток до 62,90 грн. 

В АТБ десяток яєць можна знайти за ціною від 43,90 грн до 44,80 грн. 

Як йдеться у даних сайту Мінфін, за місяць яйця категорії С1 могли подорожчати на понад 4 гривні. Наприклад, 10 яєць популярно марки “Квочка” можна в середньому придбати за 44,10 гривень. У вересні їх продавали за 39,76 гривні, тобто на 4,34 гривні дешевше. За іншими даними, вартість яєць цієї марки, проте інших категорій, зросла майже на 8 гривень.

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максима Гопки, на ціни всіх продуктів тваринництва впливає збільшення вартості електроенергії.

Особливо цей чинник позначається на ціні м’яса птиці та яєць, бо у собівартості цієї продукції вартість електроенергії займає від 7 до 12%. Також на ціні позначається вартість кормів, які теж дорожчають.

 Ірина Логуш

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version