Site icon Наше Місто

Все, що вони зараз роблять, зупинило допомогу Збройним силам: мер Дніпра про блокування зі сторони правоохоронців

Мер Дніпра про блокування зі сторони правоохоронців - Наше Місто

Міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю Radio NV зазначив, що те, що зараз відбувається,  нагадує йому 2020 рік, коли були міські вибори: “Була така ж сама ситуація: приїжджали цілі буси, наповнені кремезними хлопцями з автоматами, які бігали по водоканалах, і тоді порушили 300 кримінальних справ. У результаті — нуль, жодного обвинувального вироку суду. Вони витрачали кошти платників податків, лякали жінок-бухгалтерів, бігали, заслуховували якісь, не те що сумнівні, а якісь зовсім дивовижні кримінальні справи, наприклад, як я зносив наливайки, і це все заслуховували в Генеральній прокуратурі”, повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Філатов зауважив, що така ситуація по всій країні, але він перший, хто не боїться “розкрити це нарив”:

“Така ж сама ситуація по всьому місцевому самоврядуванню. Знаєте, навіть математично не може бути такого, щоб усі міські голови крали, і щоб постійно на контрольованих анонімних Telegram-каналах дискредитували міських голів”.

За словами мера Дніпра, він бачив багато за 10 років, але все, що відбувається зараз, вже вийшло за будь-які межі.

“Якщо казати про політичне замовлення, то я не розумію, чого хочуть від мене. Тобто я не веду жодної політичної діяльності. Я працюю кожного дня перед дуже важким опалювальним сезоном. Дніпровська територіальна громада дуже багато допомагає Збройним силам. Але у мене немає конспірології. Проте вже у мене є така теорія, що, можливо, є якийсь російський слід у цьому, тому що фактично все, що вони зараз роблять, зупинило допомогу Збройним силам. Що б ми не купили, де б ми не купили, як би ми не купили, за якою процедурою ми б це не купили — кожного разу виникає кримінальна справа. Вже дійшло до того, що у нас кримінальні справи почали порушувати слідчі райвідділів”.

Нагадаємо, що Борис Філатов публічно звернувся до правоохоронців і задав їм 5 питань, на які сподівається отримати відповідь у публічній площині.

Раніше розкритикував правоохоронну систему та заявив про підтримку мера Дніпра Бориса Філатова Командувач Української добровольчої армії, лідер «Правого сектору» у 2013-2015 роках Дмитро Ярош.

Відомий український письменник-фантаст і журналіст Ян Валетов опублікував допис на підтримку Бориса Філатова, в якому відзначив, що проти міського голови Дніпра розпочали брудну медійну війну. А звинувачення, які є наразі, – не більше, ніж підозри, які ще потрібно довести чи не довести, що трапляється значно частіше, повідомляє «Наше місто» з посиланням на його сторінку у Фейсбук.

На підтримку Бориса Філатова також виступила дніпровська активістка і підприємиця Наталя Ешонкулова. Вона на прикладі випадків із власного життя розповіла про те, як міський голова Дніпра неодноразово допомагав звичайним людям боротися з рейдерами і бандитами, завжди чесно і відкрито висловлював свої думки, а також із перших днів повномасштабного вторгнення захищав місто і робив усе для підтримки військових

Нагадаємо, що 9 жовтня після похорону свого колишнього заступника Михайла Лисенка Борис Філатов заявив, що його фактично “вбили” правоохоронці. Він емоційно звернувся до громадськості, критикуючи безпрецедентний тиск на місцеве самоврядування. Філатов зазначив, що професійні керівники, які можуть протистояти викликам, зокрема ракетним ударам, піддаються переслідуванню. Він також наголосив на наближенні фронту до Дніпра.

Водночас головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва заявила про тиск на видання з боку Офісу президента.

Категорія: Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version