Site icon Наше Місто

У небі над Дніпром зійде найбільший супермісяць року: коли його можна буде побачити

В Днепре можно будет увидеть самое большое суперлуние года

У четвер, 17 жовтня, у небі над Дніпром можна буде побачити осінній супермісяць – «Місяць мисливця». Це третій супермісяць року і водночас найближчий повний Місяць до Землі у 2024 році, пише «Наше місто» з посиланням на Live Science.

“Місяць мисливця”, який наблизиться до Землі на рекордну відстань у 357 364 кілометри, стане найяскравішим і найбільшим повним місяцем у 2024 році. За даними обсерваторії Adler Planetarium, його яскравість перевищить звичайний повний місяць на 30%, а розмір – майже на 15%.

«Місяць мисливця» можна буде побачити починаючи з 14:26 (за київським часом).

Коли Місяць зійде, він буде розташований приблизно між Сатурном (праворуч) і Юпітером (ліворуч). Через три ночі, в неділю, 20 жовтня, Місяць зійде разом з Юпітером.

Жовтневий повний місяць, відомий як «Місяць мисливця», є одним з найпопулярніших і символічних небесних явищ. Ця назва походить від давніх англосаксонських традицій, коли поява повного місяця в жовтні вказувала мисливцям на необхідність заготовити провізію перед настанням зими. Інші назви цього місяця – «Місяць падаючого листя» та «Кривавий Місяць» (хоча остання не пов’язана з затемненням).

Наступний повний місяць очікується 15 листопада і має кілька назв: «Місяць бобра», «Морозний Місяць» та «Місяць, що замерзає». Цей місяць також відзначиться як останній супермісяць цього року.

Раніше ми писали, площа Успенська у Дніпрі отримала міжнародне визнання за ландшафтну архітектуру.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version