Site icon Наше Місто

У листопаді на всіх дорогах України встановлять обмеження швидкості руху

В ноябре на всех дорогах Украины установят ограничение скорости движения

З 1 листопада 2024 року в Україні вводиться нове обмеження швидкості на дорогах населених пунктів: 50 км/год. Про це повідомив в етері телемарафону перший заступник начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, пише «Наше місто».

Незважаючи на зміну пори року, основні правила дорожнього руху в Україні залишаються незмінними. Однак, з настанням зими, умови на дорогах ускладнюються, що вимагає від усіх учасників руху особливої обережності.

Через зміни на тих ділянках доріг у низці українських міст, де було дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год, дорожні знаки замінять на обмеження швидкості до 50 км/год.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що пункт Правил дорожнього руху 12.8 існує вже давно, й можливість встановлення іншого швидкісного режиму на літній період ним передбачена: “У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год. Таким чином, правила фактично не змінюються, а настає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху“, – пояснив Білошицький.

Раніше ми писали, коли міняти гуму на зимову в Україні у 2024 році: чи є штрафи за несвоєчасне «перевзування».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version