Site icon Наше Місто

Площа Успенська у Дніпрі отримала міжнародне визнання за ландшафтну архітектуру

Площа Успенська у Дніпрі отримала міжнародне визнання за ландшафтну архітектуру - Наше Місто

Площу Успенську у Дніпрі відзначили на міжнародному рівні. Вона отримала почесну нагороду на всесвітньому архітектурному конкурсі Architecture MasterPrize (AMP). Це конкурс із головним офісом у Лос-Анджелесі, участь у якому беруть проєкти з усього світу. Цього року було прийнято тисячі заявок із 81 країни. Успенська площа у Дніпрі нагороджена у номінації «Ландшафтна архітектура». Це єдиний ландшафтний проєкт з України, який цього року отримав відзнаку, повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Окрім того, площа Успенська потрапила на сторінки провідного міжнародного архітектурного журналу ArchDaily.

Видання пише, що до реконструкції планувальна структура площі, її функціональність не відповідали сучасним потребам безпечного та інклюзивного пішохідного простору. Тому перед архітекторами постало завдання відродити площу як частину пішохідної структури міста, зробити її якісною з точки зору соціальних взаємодій.

На території площі в 1.45 га організовано актуальні пішохідні зв’язки, висадили 285 нових дерев, створили варіанти дозвілля та взаємодій між людьми та містом, враховуючи потреби різних соціальних груп.

Щодо транспортного аспекту – підвищено пріоритет пішоходів та велосипедистів, перерозподілили автомобільні потоки та впорядкували паркування.

Нагадаємо, площу Успенську у Дніпрі відзначають уже не вперше. У 2023 році площа стала переможницею всеукраїнської премії Національної спілки архітекторів України.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version