Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Завдяки фахівцям мій син почав ходити: переселенка про роботу центру соціальних служб у Дніпрі

Дніпро підтримує сімʼї з дітьми

Дніпро продовжує активно підтримувати родини з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Яскравим прикладом такої підтримки є робота Дніпровського міського центру соціальних служб, пише “Наше місто”.

Семирічний Богдан прийшов на майстер клас. Діти захоплено створюють квіти з паперу. Хлопчик зізнається, що залюбки приходить до центру соціальних служб. 

Богдан – відвідувач центру соціальних служб

-Поробки дуже полюбляю тут створювати, наприклад торік у гарбузі вирізали привида на Гелловін, – розповів Богдан. – Тож уже знаю, що робитиму удома цього дня! А також ходжу на руханку. Мені все тут подобається, вже знайшов нових друзів.

Богдан приходить до центру з матусею та молодшим братиком. Родина приїхала до Дніпра з Бахмута.

Галина – переселенка

-Ми живемо неподалік, тож відвідуємо майже всі заходи, які тут проводяться, – каже Галина Іщенко – мама Богдана. – Мій старший син займався з логопедом, а я брала з собою і молодшого синочка. Він тоді ще навіть не ходив. Але завдяки професійній роботі фахівців центру він навчився ходити! Зараз йому півтора рочки.

З початку 2024 року Дніпровський міський центр соціальних служб надав допомогу понад 12 тисячам родин, в яких виховується 6,8 тисячі дітей. Це свідчить про високий попит на послуги центру та їхню ефективність.

Анастасія Тищенко – директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Дніпровської міськради

-Дніпровський міський центр соціальних служб надає комплексну підтримку сім’ям, які виховують дітей, – сказала Анастасія Тищенко – директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Дніпровської міськради. – Це соціальний супровід сімей, які взяли на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, родини ВПО та місцеві сім’ї з дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. Протягом року скористалися послугою 753 таких сімʼї. Соціальною профілактикою осіб і сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, скористалися 729 сімей. Психологічну допомогу отримали 2 259 осіб. Супровід дитини під час інклюзивного навчання отримали 14 дітей. Соціальна адаптація дітей та молоді — 32 сімʼї.

Також при центрі соціальних служб працює служба підтримки сімей з дітьми раннього і молодшого віку. Вона створена для того, щоб запобігти вилученню дітей з родин. 

Заняття у центрі соціальних служб

-У нас працюють вузькопрофільні фахівці: логопед, фізичний реабілітолог, арт-терапевт, – додала Анастасія Тищенко. – За цей рік понад 140 дітей отримали підтримку. Також ми здійснюємо соціальний супровід прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. У Дніпрі 63 прийомні сім’ї і 13 ДБСТ. 

Також за 2024 рік видано понад 350 наборів дитячого теплого одягу для дітей віком до 3-х років родинам ВПО. 497 переселенців отримали харчові набори.

Дніпровський міський центр соціальних служб надає комплексну підтримку сім’ям, які виховують дітей

-При центрі соціальних служб функціонує денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства, – прокоментувала Анастасія Тищенко. – Там можуть проживати жінки з дітьми. За цей рік там отримали допомогу 43 людини. Щомісяця відділи центру в різних районах міста для дітей проводять різноманітні розважальні, навчальні та тематичні заходи, організовують екскурсії: до пожежної частини, зоопарку тощо. За 9 місяців цього року проведено 30 заходів для дітей.

Центр соціальних служб має відділення соціальної роботи в кожному районі міста.

Телефон довіри, якщо бажаєте отримати консультацію чи допомогу центру анонімно — (056) 767 18 41, (067) 200 80 35.

Фото: Володимира Федорищева.

Читайте також: Грошова допомога для ВПО 2024: де у Дніпропетровської області можна отримати нові виплати.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: