Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Лазерні гвинтівки і тир у класі: як вчитель з Дніпра навчає молодь захищати Україну

Михайло Кабанов, вчитель Дніпро - Наше Місто

Донедавна предмет “Захист України” був аналогом радянського “Захисту Батьківщини”. Наразі його перезавантажили. Відтепер це нова модельна навчальна програма, яку започаткували в Міносвіті. Мета предмету – сформувати у старшокласників не лише практичні навички щодо надання першої медичної допомоги, стрілецької підготовки, управління БпЛА, а й розуміння, чому важливо захищати Україну.

Михайло Кабанов – вчитель дисципліни “Захист України” докладно пояснює учням свій предмет. Колишній військовий, а останні 15 років – викладач – досконало знає, як важливо вміти захищати себе та свою Батьківщину. Цьому і навчає старшокласників одного з ліцеїв Дніпра.

Своїми силами чоловік обладнав справжній тир у класі. Тепер тут можна не тільки вивчати теорію, а випробувати себе на практиці. Учні – початківці тренуються на лазерних гвинтівках, досвідченні – стріляють тренувальними патронами.

Михайло Кабанов каже, його основне завдання – навчити дітей потрібних навичок, навіть коли немає відповідного реквізиту. Тому чоловік шукає можливості – майструє власноруч. Макети в класі, для накладання турнікетів та надання першої домедичної допомоги – його рук справа.

Музей другої світової та російсько – українських війн також зробили на базі класу, адже він має свою інформаційну цінність. Муляжи мін, снарядів, залишки уламків від ракет – експонати, які наочно показують, що таке війна. Діти повинні знати, впевнений Михайло Кабанов – як виглядає зброя, яка позбавляє життя та розуміти небезпеку.

Детальніше  в нашому сюжеті.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: