Skip to content

НБУ ввів в обіг нові 10 грн: який вигляд має монета

Ксенія Куземко

НБУ ввів в обіг нові 10 грн: який вигляд має монета

11 жовтня Національний банк України ввів в обіг нову пам’ятну монету, присвячену Силам логістики Збройних Сил України. Цей випуск приурочений до професійного свята фахівців логістики у ЗСУ. Як повідомляє пресслужба регулятора, нова монета має номінал 10 гривень, пише «Наше місто».

Національний банк України випустив в обіг 10 мільйонів пам’ятних монет номіналом 10 гривень.

“Нова монета продовжує серію “Збройні Сили України” та присвячується військовим логістам, які створюють міцний тил для українських воїнів та забезпечують безперебійність постачання всього необхідного для захисників та захисниць України”, – йдеться у повідомленні.

Передній бік (аверс) нової монети повністю збігається з переднім боком обігової монети вартістю 10 гривень, випущеної у 2018 році.

Головним елементом композиції є зображення беретного знака Сил логістики ЗСУ, в його основі – стилізований контур фортеці з чотирма бастіонами, на який накладено схрещені мечі руків’ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований вертикально. На задньому тлі монети схематично зображені топографічні карти.

НБУ ввів в обіг нові 10 грн: який вигляд має монета

Раніше ми писали, у Дніпрі шахраї крали гроші з банківських рахунків загиблих бійців ЗСУ: що вирішив суд.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: