Skip to content

Що робити, якщо забули передати показання лічильника: поради дніпрянам

Забули передати показання лічильника - Наше Місто

Багато з нас стикаються з ситуацією, коли забувають вчасно передати показання лічильника електроенергії. Це може призвести до неточностей у розрахунках і, як наслідок, до переплати. Але не варто панікувати! Існує простий спосіб виправити ситуацію, пише «Наше місто» з посиланням на Енергетичну компанію Ясно.

Як діяти, якщо ви не встигли передати показання вчасно

  • Зверніться до свого оператора системи розподілу (ОСР). Саме він відповідає за розрахунок кількості спожитої електроенергії на основі ваших показань або даних, зібраних контролером. Якщо ви не передали показання, ОСР буде використовувати середнє значення за попередні місяці для розрахунку.
  • Надайте фото лічильника. Якщо ви помітили розбіжності між фактичними показаннями і даними в рахунку, зробіть фото свого лічильника і надішліть його оператору системи розподілу. На підставі цих даних буде проведено перерахунок.
  • Зверніться до YASNO з питаннями щодо оплати. Якщо у вас виникли питання щодо зарахування коштів або способів оплати, напишіть в приватні повідомлення або чатбот YASNO у Viber (bit.ly/yasno_viber) або Telegram (bit.ly/yasno_tg).
Забули передати показання лічильника - Наше Місто

Чому важливо передавати показання вчасно?

Щоб уникнути неточностей у розрахунках і переплат, рекомендується передавати показання лічильника в один із таких днів: за два дні до кінця місяця або у перші три дні нового місяця. Це дозволить оператору системи розподілу точно визначити обсяг спожитої електроенергії і виставити вам правильний рахунок.

Контакти операторів системи розподілу:

Знайти контакти свого оператора системи розподілу можна за посиланням: bit.ly/contacts_operators

Пам’ятайте: процес перерахунку може зайняти деякий час, але завдяки своєчасним діям ви зможете уникнути непорозумінь і сплатити лише за фактично спожиту електроенергію.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: