Skip to content

Житлова субсидія: що потрібно знати, щоб не залишитися без допомоги

Як не втратити субсидію

Україні триває перепризначення субсидій на опалювальний період. Більшість субсидій буде продовжена автоматично, однак отримувачі можуть втратити допомогу, якщо припустяться помилки. Детальніше повідомляє «Наше місто» з посиланням на ПФУ.

Одна з причин втрати субсидії — наявність заборгованості за послуги ЖКГ. Якщо ви винні понад 680 грн і не сплачуєте борг протягом трьох місяців, субсидію можуть припинити надавати.

Окрім боргів причиною втрати субсидії можуть бути різноманітні зміни в майновому та сімейному стані, через які люди втрачають право на отримання субсидії. Про подібні зміни потрібно попереджати Пенсійний фонд у 30-денний термін. Серед причин втрати субсидії можуть бути покупки на понад 50 тисяч грн або відкриття депозиту на понад 100 тисяч грн.

Субсидію скасовують, якщо людина переїжджає в інше місце, адже допомога прив’язана до конкретного домогосподарства та його адреси. Якщо ви змінюєте місце проживання, субсидію потрібно переоформити на нову адресу.

Окрім боргів за житлово-комунальні послуги, субсидію також можуть забрати, якщо у когось із членів домогосподарства накопичилися борги за аліментами за понад три місяці.

Для відновлення субсидії потрібно усунути причину відмови та подати документи заново. У пенсійному фонді їх перевірятимуть повторно.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: Доплати до пенсій: хто може розраховувати на додаткові кошти.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: