Skip to content

Космічні кораблі і гірка Балашова: легенда «Зоряного» містечка

легенда «Зоряного» містечка

Дитяче містечко під назвою «Зоряне» з’явилося в Дніпрі на ж/м Сонячний наприкінці 1970-х років. Фантастичний дизайн був здатний вразити будь-кого: нібито 3 космічні кораблі приземлилися на лівому березі Дніпра. Утім, фантастика на цьому не закінчувалася. Про те, який вигляд мало по-справжньому унікальне місце дозвілля для дітей і дорослих – у матеріалі «Наше місто».

Основу дитячого містечка складали три космічні кораблі, конструкція яких вражала уяву. Багатоповерхові споруди зі сходами, спусками та переходами викликали захват у дітей.

Атракціони, гойдалки та каруселі, створені спеціально для «Зоряного», були унікальними. Поруч з кораблями на стійках розмістили списаний катер «Ракета» – колись він мчав Дніпром із пасажирами на борту. У 80-х роках катер перетворився на відеосалон, де показували кіно та мультфільми, які діти із задоволенням дивилися під час перерв між «польотами».

У середині 90-х одну з веж «Зоряного» модернізували – встановили величезну гірку, яка швидко стала улюбленою для дітей. Її назвали Балашовською на честь Геннадія Балашова, який спонсорував її будівництво.

Однак протягом наступного десятиліття містечко занепало. У 2007 році міська влада ухвалила рішення демонтувати «Зоряне».

З часом місце перетворилося на занедбаний пустир, залишивши ж/м Сонячний без унікального дитячого простору.

Колаж: НМ.

Читайте також: Як війна змінила життя матусь Дніпра.

Категорія: Відео, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: