Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Уроки доброти та каністерапія у школах Дніпра

Дарина Сухоніс

Річард породи американський стаффордширський тер’єр. Цьому красеневі  майже 10 років. У Річарда більше 100 дітей по всій країні, і це не дивно, адже він унікальний. Річард з Анною з початком  російсько-української війнизаймаються каністерапією, передає “Наше Місто”.

Є стереотип, що це бійцівська порода. Але це безглуздо, адже кожна собака може бути бійцівською, якщо бере участь у цих жахливих та незаконних боях.

Але характер та поведінка собаки залежить не від породи, а від господарів та виховання.

“Ми були вже в багатьох школах, працювали з дітками-переселенцями. Річард фактично ровесник війни – йому майже 10 років. Окрім навчання кваліфікованого я з дитинства його привчала до спілкування з дітьми. Просто підходили до людей в парку, аби дітки його гладили, адже вони це роблять інакше – не так, як дорослі. Я вважаю, що навчати так потрібно всіх собак”, – каже Анна.

Уроки добра в школах потрібні, тим паче сьогодні – впевнена волонтерка Анастасія Кулакова. Вона розповідає дітям про любов, тварин та добро з жовтня 2015 року.

“Ми працюємо з дітками молодших класів. Взагалі, цей проект виник давно, на теренах зоозахисту. І я вдячна всім однодумцям, адже у нас немає жодного фінансування чи донорів. Ми просто працюємо для всіх дітей. Я сама мама і ми не виїхали з Дніпра. Це не добре і не погано, просто це наш вибір. І особливо цінно сьогодні, що в нас є змога продовжувати уроки доброти”, – каже Анастасія Кулакова, волонтерка, організаторка і засновниця проєкту «Уроки Доброти».

Реакція дітей на Річарда не потребує коментарів. І сам песик теж, здається, посміхався малюкам, терпляче та виважено дав усім себе погладити, обійняти та зробити фото.

А ще цей фантастичний пес вміє танцювати! І неодноразово виступав зі своєю хазяйкою. Наразі вони готують виступ на тему війни.

В побуті Річард вихований і спокійний.  Але перебірливий в харчуванні – Анна годує його натуральною їжею, м’ясом і овочами. Як усі ми він відчуває війну і страх від прильоту російських ракет.

Адміністрація школи підкреслює – те, що цікаво дітям та батькам завжди знайде реалізацію в стінах школи

“Якщо діти щасливі, то і ми щасливі!”, – посміхається Катерина Байнак, директорка Дніпровської гімназії №19.

Річард навіть трошки втомився від такої кількості шанувальників.

Після “Уроку доброти” учні передали їжу для котиків і собак в один з місцевих притулків Дніпра.

Пухнастики дуже задоволені

Дарина Сухоніс, фото Валерій Кравченко, фото Анастасія Кулакова

 Раніше ми розповідали, чи подобається мешканцям Дніпра графіті у середмісті

Категорія: Афіша, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: