Skip to content

ОФІЦІЙНО Громадяни-ВПО в Дніпрі можуть отримати грант до 2600$ на розвиток власної справи

Михайло Чернов

Внутрішньо-переміщені особи, які перебувають зокрема в Дніпрі, можуть отримати до $2600 на розвиток власного бізнесу. Таку можливість пропонують в рамках Програми відновлення стійкості для ВПО, яку реалізують «Центр зайнятості вільних людей» спільно з Mercy Corps, пише Наше місто.

Організаційну та інформаційну підтримку ініціативі для ВПО надає влада Дніпра. Презентація програми відбулася у “Прозорому офісі” (пр.Слобожанський, 8).

Ольга Мороз

– Міська рада постійно опікується допомогою ВПО. Сьогодні ми запросили на презентацію грантової ініціативи внутрішньо-переміщених осіб, які мають намір започаткувати власну справу, щоб вони володіли актуальною інформацією, розуміли наявні можливості, – зазначає Ольга Мороз, заступник начальника управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення міської ради. 

Дійсно, в наш час для багатьох людей, зокрема – для ВПО, які втратил почали все з нуля на новому місці, саме підприємництво є дуже корисною можливістю, щоб вистояти:

Пані Світлана планує розпочати власну справу у Дніпрі

– Коли їхала з нашого міста, яке було під обстрілами – встигла взяти тільки кішку, документи та власні руки, – розповідає пані Світлана, яка приїхала до Дніпра з м.Сєвєродонецьк Луганської області. – Мій вік – біля 60 років, на роботу беруть вкрай неохоче, а треба чималі гроші сплачувати за житло. Тому треба розуміти, що я можу сама зробити.

Я – майстер кандзасі (традиційні японські жіночі прикраси для волосся – прим.ред.), роблю гарні вироби. Нещодавно почула, що в “Прозорому офісі” в Дніпрі можуть надати грантову допомогу щоб розвивати власну справу, робити те, що тобі подобається та чому ти можеш навчити людей. Тут я отримую корисну інформацію, зустріла людей, які впевнені в собі та й ніби мені додають такої впевненості. Планую проводити майстер-класи для дорослих людей, можливо – у форматі арт-кафе, адже це не лише мистецтво, а й певна терапія. Дуже дякую мешканцям Дніпра, дуже багато допомоги від них отримую!

Підприємці, які працюють в нашому місті попри всі труднощі – це товари та послуги для містян та гостей Дніпра,  це економіка, яка розвивається, це податки, які бізнес сплачує в т.ч. до міського бюджету.

Так, за 9 місяців 2024 року підприємці наповнили бюджет міста, сплативши  2 214 583,2 тис грн – зростання надходжень складає 120,6%  (за аналогічний період 2023 року – 1 836 264,9 тис. грн). Від початку цього року кількість платників єдиного податку у місті збільшилась на 5,6% і становить 71 168 осіб.

Ірина Журавльова

– Це – вкрай позитивна динаміка, що вказує на поступове відновлення підприємницької діяльності в місті під час військового стану в країні, – зазначає Ірина Журавльова,  начальник управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради.

В Дніпрі успішно реалізується Комплексна програма розвитку малого і середнього підприємництва. Зовсім нещодавно з успіхом відбувся конкурс мінігрантів для малого бізнесу. Після ретельного відбору, який провела професійна конкурсна комісія, перемогли та отримали ресурсну підтримку п’ять підприємців. Це – дніпряни та ВПО, які працюють, розвивають бізнес та сплачують податки у нашому місті. Вони займаються виробництвом брендованого меду, виготовленням ножів, розвивають міні-пекарню, кав’ярню, створюють кулінарні шедеври та ін.

Презентована в Дніпрі грантова програма пропонує суттєві можливості громадянам-ВПО, які знаходяться зокрема в нашому місті та області та мають намір підвищити свій дохід за допомогою підприємницької діяльності. Це допоможе людям подолати складні життєві обставини та зменшити залежність від зовнішньої підтримки, зазначають організатори грантової ініціативи. Дізнатися більше  можна за посиланням.

Фото Валерія Кравченко, міської ради Дніпра

Читайте також:  Дніпро створює можливості: завдяки грантам від міської ради підприємці зможуть розвивати власний бізнес

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: