Site icon Наше Місто

У молодіжному театрі Дніпра відбулася прем’єра вистави про окупацію Херсонщини

4 жовтня у Дніпропетровському молодіжному театрі відбулася прем’єра вистави «Молочайник». Журналістка «Нашого міста» побувала на цій події.

Трагікомедія української драматургині Оксани Гриценко  присвячена подіям, які відбуваються саме зараз – у маленькому сільському селі на окупованій Херсонщині. В одному будинку опиняються три покоління жінок однієї родини. Вони не просто виживають серед ворогів, а кожна ще й намагається боротися з ними. Саме ця історія зацікавила режисерку Олену Ряпулову.

У виставі чимало містики. Але не потаємні сили керують вчинками сміливих жінок, а їхні щирі патріотичні почуття. Любов до рідної землі, без якої немає сенсу жити. У виставі чимало вдалих акторських робіт. Цікаві образи створюють Альбіна Бут (Олеся), Євгенія Зіньковська (Оля), Людмила Якшина (Баба Надя), Наталія Коваленко (Валентина).  

Чи варто залишатися в окупації? Чи не краще виїхати та розпочати нове життя у іншому місці? На це питання кожна з героїнь відповідає по-своєму. В уста Світлани (Тетяна Тушич) авторка вклала неоднозначне, але важливе для розуміння тих, хто залишається «там», ствердження: «Поки наші кавунівці сидять в окупації, вони підтримують один одного своїм корінням. У степових рослин воно міцне та довге». Проводжаючи доньок, вона каже: «Скажете у Києві, що я тут наш прапор бережу». Попри загальний драматизм, у виставі чимало й кумедних моментів.  

Трагикомедію «Молочайник» можна побачити 19 жовтня о 17.00.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Драмікомі відбудеться прем’єра вистави «Афера по-італійські».

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version