Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Підприємець з Дніпра створив понад 2000 висококласних ножів для захисників України

Михайло Чернов

Роман Кондрашов, засновник бренду «Cimmerian Custom Knives», став одним з переможців конкурсу мікрогрантів для малого бізнесу, який успішно провела міська рада Дніпра. Кошти, які підприємець виграв в результаті конкурсу, він спрямує на просування свого бренду. Також в планах – придбати  станок з програмним керуванням, вкрай потрібне обладнання для складної та кропіткої роботи, пише Наше місто.

Свій бізнес Роман заснував  у 2016 році. Згадує, що цікавість та захоплення  – ще з дитинства, коли батько подарував хлопцю перший складний ніж.

Сьогодні підприємець виготовляє під власним брендом Cimmerian Custom Knives високоякісні ножі для військових, для туризму, його вироби вкрай затребувані серед колекціонерів. 

Роман Кондрашов

– Для мене ножі – це мистецтво. І я мріяв створити такий бізнес, – розповідає він. – Звісно, велика війна вплинула на мою справу. Перекваліфікувались і почали створювати ножі, які будуть зручними для наших Сил оборони.

З початку великої війни Рома у власній майстерні виготовив понад 2000 ножів саме для потреб військових. Майстер зазначає:  такі ножі допомагають виконувати різні завдання –  від будівництва укріплень до індивідуального захисту. Ножем можна зрізати гілки, перерізати трос, врешті, він незамінний у ближньому бою.

Саме тому якісні вироби під брендом Cimmerian Custom Knives користуються неабияким попитом серед військових.  До речі, кожні 2 ножі з 10 виготовлених Роман надає захисникам України безкоштовно.

Від ескізу – до готового виробу. Виготовлення кожно партії ножів (з кількох десятків одиниць) триває близько місяця, потребує майстерності, знань та досвіду, кропіткої роботи.. Використовуються матеріали найвищої якості – сталь M-390 та оксидований титан. Це забезпечує надійність, зручність та вражаючу естетичність виробів.  Приміром, модель Cimmerian C2 користується великою цікавістю серед колекціонерів  та знавців завдяки своїм унікальним характеристикам

Робота Романа отримала міжнародне визнання. У 2021 році на виставці SICAC у Парижі одна з моделей Cimmerian Custom Knives отримала нагороду в категорії «Найкращий тактичний ніж». 

Загалом варто зазначити, що кастомний ніж такого кшталту (дуже якісний, виготовлений вручну, з високою точністю – прим.ред.)  – чудовий подарунок для поважної людини.

Ірина Журавльова

Влада Дніпра прагне всіляко підтримати підприємців, які працюють в нашому місті, створюють унікальні та вкрай затребувані вироби, зокрема – для наших захисників, наголошує Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення міської ради.

Саме для того, щоб підтримати корисні ініціативи людей власної справи, відбувся конкурс мікрогрантів для малого бізнесу. В результаті перемогли та отримали ресурсну підтримку п’ять підприємців – дніпряни та ВПО, які працюють, розвивають бізнес та сплачують податки у нашому місті. Вони займаються виробництвом брендованого меду, виготовленням ножів, розвивають міні-пекарню, кав’ярню, створюють кулінарні шедеври та ін.

Грантові кошти підприємці-переможці міського конкурсу планують спрямувати на розширення бізнесу. Приміром, Роман Кондрашов вже створює сайт для просування власного бренду. Також в подальших планах – придбати сучасний верстат з числовим програмним керуванням, який вкрай потрібен для виготовлення високоякісних ножів.

Фото Валерія Кравченко 

Читайте також: Крапля за краплею – до Перемоги: підприємець Андрій Горбонос створив унікальний продукт “Крапля меду”

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: