Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 9 жовтня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Сьогодні, 9 жовтня, Всесвітній день пошти. Віряни вшановують пам’ять святого апостола Якова Алфеєвого. До Нового року залишилося 83 дні. 9 жовтня 2024 року — середа. 959-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Місце призначення – Марс

Вирушаємо разом у політ на Марс! Ми помандруємо уздовж скелястих лабіринтів долин, зазирнемо у кратер найвищого вулкана Сонячної системи, помилуємося марсіанським небом і дослідимо полярні шапки Марса.

Ми разом з’ясуємо, чому на Марсі компас нам не стане у пригоді, і чому там більше немає рідкої води. А ще дізнаємося, як учені шукають на Марсі сліди життя, і де найкраще заснувати перші марсіанські поселення. Також, ми спробуємо розгадати таємницю походження супутників Марса Фобоса і Деймоса, і помилуємося Землею у марсіанському небі.

Де і коли: 14:00, Планетарій, узвіз Крутогірний, 10

Комедія «Конотопська відьма»

 “Конотопська відьма” – гучна прем єра вистави MODERN THEATRE за однойменною сатирично-фантастичною повістю Григорія Квітки-Основ’яненко у постановці Дмитра Рачковського. “…А хто він, той сотник Забрьоха? Так він дурень. Конотопський? Ні, справжній… А Пістряк? Чорт… Теж справжній? А хто його зна… Хіба що відьма…”. Сповнена містики справжня Україна…

Де і коли: 18:00 у Драмікомі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 300-600 грн

Опера «Хитрий лис»

І. Небесний, за мотивами поеми І. Франко «Лис Микита»
Сучасна опера на 2 дії для сімейного перегляду

Опера «ХИТРИЙ ЛИС» – це творча колаборація оперних театрів Дніпра та Львова. Вистава стане своєрідним містком для співпраці двох театральних колективів у форматі схід та захід разом.

Твір Івана Франка написаний 130 років тому, але він і сьогодні надзвичайно актуальний. «Це твір паралельно-двоадресний: він і для дітей, і для дорослих. У нашому випадку – справжній бестселер, але вже оперний, для сімейного перегляду; дійство, у якому органічно поєднуються розважально-авантюрний та сатирично-викривальні змісти й підтексти. І важко сказати, чого  тут більше: людського в звіриному світі чи, навпаки, звіриного у людському?…», – так говорить про виставу режисер-постановник В. Вовкун.

Про що опера «Хитрий Лис»?   У казці головні персонажі – звірі, які борються за виживання, їхня поведінка дуже нагадує людське суспільство. Звірі живуть своїм життям, займають певні посади, перебувають у родинних стосунках одне з одним, ходять у гості, судяться, сваряться і миряться, плачуть і сміються, люблять і ненавидять…

Поєднання режисером Василем Вовкуном непоєднуваного – «людського» зі «звірським» у подобі тварин – і створює головний концептуальний гумористично-сатиричний ефект вистави. Тому ця історія завжди актуальна, завжди на часі.

Де і коли: 18:00,  у театрі опери та балету просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 150-500 грн

Комедія «Три ідеальні подружжя»

Іронічна комедія іспанського драматурга у жагучих ритмах аргентинського танго… Непередбачуваний сюжет надає змогу насолодитись одночасно романтичною мелодрамою та містичним детективом. Глядачі зможуть, затаївши подих, спостерігати за тим, як раптова смерть одного з чотирьох близьких друзів зруйнує ідеальні сімейні стосунки трьох ідеальних пар…

Палкий накал пристрастей, що змушує здригатися від захоплюючої насолоди!.. І біль від неможливості перемогти всеохоплюючу жагу любові, солодку привабливість одного з чоловіків… У цьому спектаклі плетуться химерні мережива психологічних образів, підводних тіней і пристрастей.

Театр поступово відкриває деталі інтригуючого сюжету, натяками підбиваючи глядача до розуміння подвійних стандартів, якими живуть три «ідеальні» пари на сцені і безліч пар в реальному житті.

Де і коли: 18:00 у академічному молодіжному театрі, вул. Володимира Мономаха, 21, 200 грн

Раніше ми розповідали про місце, яке знають всі дніпряни: як змінилися найвідоміші сходи Дніпра

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: