Skip to content

Важкохвору людину довели до смерті переслідуваннями і судами: Андрій Денисенко про Михайла Лисенка

Тяжело больного человека довели до смерти преследованиями и судами: Андрей Денисенко о Михаиле Лысенко

Раніше ми писали, що у Дніпрі пішов з життя колишній заступник міського голови Дніпра і депутат Дніпропетровської обласної ради від партії “Пропозиція” Михайло Лисенко. На своїй фейсбук-сторінці народний депутат України VIII скликання, депутат Дніпропетровської облради, правозахисник, співзасновник правозахисної групи «Січ» Андрій Денисенко виловив свою думку щодо передчасної смерті Михайла Олександровича, пише “Наше місто”.

За його словами, другий за декілька років інфаркт у Михайла Лисенка стався на тлі тривалих кримінальних переслідувань. Незважаючи на відставку з посади заступника міського голови, пан Лисенко продовжував зазнавати тиску з боку правоохоронних органів, що виявлялося у численних обшуках, допитах та відкритті нових кримінальних проваджень.

«Михайла Лисенка до останнього подиху життя травили кримінальними переслідуваннями.

Його душили десятками обшуків, допитів, відкриттям нових і незакриттям старих кримінальних проваджень.

По суті, замовних проти міської влади та голови Дніпра Бориса Філатова, заступником якого Михайло вже не працював понад пів року.

Ці справи фактично не мали судових перспектив і жодного іншого сенсу, ніж створювати проблеми і тримати в напрузі.

І цим цькуванням, яке тривало роками і не мало нічого спільного з законністю, – довели його до смерті. Людину з цукровим діабетом, важким компресійним переломом хребта та першим інфарктом – довели до другого, смертельного.

В останню суботу до нього додому з ухвалою про черговий обшук багато разів обшуканої квартири прийшли співробітники одного з правоохоронних органів. Михайло мав велике серце, в яке вміщувалися всі безпритульні тварини Дніпра, але серце вразливе і вже вражене.

У неділю його забрала швидка з останнім інфарктом, в якій він і помер, так і не доїхавши до лікарні», – написав Андрій Денисенко.

Раніше ми писали, прощання з Михайлом Лисенком відбудеться 9 жовтня у театрі опери і балету.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: