Skip to content

Була на межі двох світів: у Дніпрі медики «швидкої» врятували жінку із зупинкою серця

Ксенія Куземко

Была на грани двух миров: в Днепре медики «скорой» спасли женщину с остановкой сердца

У Дніпрі медики екстреної допомоги врятували життя жінки, яка зазнала гострого серцевого нападу. Коли бригада прибула на місце виклику, пацієнтка скаржилася на сильний біль за грудиною та мала критично низький артеріальний тиск. Стан жінки стрімко погіршувався з кожною хвилиною, що призвело до двічі зупинки серця. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на пост медика Віктор Пальчинського.

Пацієнту було встановлено діагноз “гострий коронарний синдром з елевацією сегмента ST”. Ситуація швидко погіршилася, переростаючи в кардіогенний шок – надзвичайно небезпечний стан, що характеризується гострою недостатністю кровообігу. Такий стан вимагає негайного втручання, оскільки значно підвищує ризик летального результату.

Стан здоров’я жінки різко погіршився під час госпіталізації. Спочатку у неї зупинилося серце, але завдяки оперативним діям медиків серцеву діяльність вдалося відновити.

Однак під час транспортування до лікарні трагічна подія повторилася. Медики знову були змушені проводити реанімаційні заходи. Незважаючи на всі зусилля, стан пацієнтки залишався вкрай тяжким. Лікарі продовжили боротьбу за її життя вже у лікарні.

Раніше ми писали, сльози, автомат та матюки: історія бойової медикині з Харківщини.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: