Skip to content

В Україні розмір середньої зарплати зріс: хто отримує найбільше

Ксенія Куземко

В Україні розмір середньої зарплати зріс: хто отримує найбільше

За останній рік середня заробітна плата в Україні демонструє стійке зростання на 20%. Найвищі доходи традиційно фіксуються в таких сферах, як  ІТ, маркетинг та фінанси. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Мінекономіку.

За даними Міністерства економіки, найвищу середню зарплату в першому півріччі отримують працівники сфери інформаційних технологій та телекомунікацій – майже 50 тисяч гривень. Тісно за ними йдуть фахівці фінансового сектору із середньою зарплатою понад 39 тисяч гривень. Третє місце посідають працівники сфери науки та техніки, їхня середня заробітна плата складає понад 27 тисяч гривень.

Також у п’ятірку лідерів увійшли держслужбовці та військові із середньою зарплатою понад 25 тисяч гривень, а також працівники торгівлі, які отримують близько 23,5 тисяч гривень в середньому.

При цьому найнижчий рівень оплати праці у сфері “Мистецтва” та “Освіти” – 14 381 гривня і 13 862 гривні відповідно.

Водночас у Держстаті зазначили, що середня зарплата до вирахування податків у другому кварталі зросла до 20964 гривень.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що підвищити мінімальну зарплату у 2025 році немає можливості, тому вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень.

При цьому середня зарплата чиновників в Україні в серпні поточного року склала 55,8 тисячі гривень. Із січня оплата праці в державних відомствах зросла на 44,6%.

Раніше ми писали, в Україні офіційно затвердили нову професію: яка зарплата.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: