Site icon Наше Місто

На Дніпропетровщині помітили найбільшу змію Європи

На Дніпропетровщині помітили найбільшу змію Європи

Каспійський або жовточеревий полоз одна з найбільших змій Старого світу. Окремі особини цієї рептилії можуть сягати 2,5 метрів. Величезного полоза помітили на півдні області. Про це повідомляє «Наше місто».

Фото з фб-сторінки Природа Криворіжжя

Жовточеревий полоз зустрічається рідко. Цей вид занесений до Червоної книги України. Рідкісну змію помітили неподалік від Кривого Рогу, про що повідомляється на фб-сторінці Природа Криворіжжя.

Полоз відомий не тільки своїми значними розмірами, а й надзвичайно агресивною вдачею. Захист цієї рептилії – напад.

Фото автора

– Каспійський або жовточеревий полоз – найбільша змія області, – зазначає Віктор Гассо зоолог, кандидат біологічних наук. – Він точно мешкає в Синельниківському районі і, найімовірніше, трапляється практично в усіх південних районах області – від Кривого Рогу до Павлограда. Цей вид цікавий тим, що на відміну від отруйних гадюк, першим нападає на людину. Йдете стежкою, нікого не чіпаєте і раптом кидок півтораметрової змії вам у голову. Тут у кого завгодно душа в п’яти втече. Але кусати агресор зовсім не збирається. Його завдання – налякати і сховатися. І це йому, як правило, вдається. Змія-то велика і товщиною з дитячу руку!

Раніше ми писали про те, що на Дніпропетровщині помітили жуків-наркодилерів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version