Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 4 жовтня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

4 жовтня у світі відзначають Всесвітній день тварин і Всесвітній тиждень Космосу. День булочок із корицею у Швеції Православна церква вшановує пам’ять священномученика Ієрофея, єпископа Афінського. Всесвітній день тварин.Іменини: Олександр, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Іван, Йосип, Костянтин, Лаврентій, Нестор, Петро, Ян. Куди піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”,

Ніно Катамадзе

Історія знає багатьох унікальних виконавців та зірок естради, проте навіть у цей список імен грузинська суперзірка вписана особливим шрифтом. Бо самобутність її музичного таланту важко не помітити. Неможливо не захоплюватися її творчістю, різноплановістю, джазовою грайливістю та оманливою легкістю композицій. У свої музичні полотна Ніно органічно вбудовує національні мотиви, які цікаво обігруються та успішно переплітаються із теплим весняним естрадним джазом.

Ніно одна з небагатьох іноземних артистів, які відвідують Україну. Вона активно підтримує нашу боротьбу проти агресора з перших днів. Ніно є надзвичайним прикладом самобутності грузинської культури, яке так тісно переплітається з нашим сьогоденням.

Де і коли: 18:00, Дніпровський Академічний Театр Опери та Балету просп. Дмитра Яворницького, 72-А,  350-2500 грн

Молочайник

У маленькому сільському будинку на окупованій Херсонщині вимушено опиняються три покоління жінок однієї родини. І в цій безвиході війни, вони, такі кумедні, недолугі і забобонні, нарешті знаходять глибинні, майже містичні зв’язки з собою, рідними і неймовірною землею, яка живить надії і надає сенс життю.

Де і коли: 18:00, Дніпропетровський академічний молодіжний театр вул. Володимира Мономаха, 21, 250 грн.

Сузір`я зодіаку: астрономія vs астрологія

Овен, Телець, Близнята, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козоріг, Водолій і Риби – такими ми знаємо 12 зодіакальних сузір’їв. Чому з усіх сузір’їв саме вони тисячі років цікавлять людство найбільше?

Дізнайтеся, в чому різниця між зодіакальними сузір’ями і знаками зодіаку і чи відповідають наші уявлення про знаки зодіаку та реальним часом перебуванням Сонця в одному із зодіакальних сузір’їв? В якому Сонце гостює найдовше, а в якому – найменше? Чи варто вважати сузір’я Змієносця одним із них? Ми разом з’ясуємо, коли найкраще шукати своє зодіакальне сузір’я на зоряному небі та чому зодіакальні сузір’я важливі насамперед з погляду астрономії.

Де і коли: 15:00, Планетарій, Крутогірний узвіз, 10,  190-350 грн

Симфонічний концерт: Вербицький, Шуман, Кодаі, Гріг

Роберт Шуман. Концерт для віолончелі з оркестром. Єдиний, що вважається історично першим репертуарним концертом для віолончелі з оркестром. На жаль, композитор так і не почув за життя виконання свого твору. Причина : не знайшлося соліста, який міг би виконати концерт.

Золтан Кодаі. Dances of qalanta . Танці Галанта. Цей твір було написано в 1933 році на замовлення Будапештської філармонії. Твір засновано на народних мелодіях Галанта ( нині – частина Словакії), де композитор жив кілька років. Композитор писав:” В той час існував популярний циганський ансамбль. Це була перша оркестрова “звучність”, яка дійшла до вух дитини.

Едвард Гріг. Симфонічні танці.
“Я вичерпував багату скарбницю народних пісень батьківщини, і з цього, до сьогодні не дослідженого вивчення норвезької народної душі намагався створити національне мистецтво”. 
Едвард Гріг

Ми обожнюємо, коли наші слухачі запитують: а як це в одній програмі Бах і Колодуб? Висока – висока класика – і фольклор? А так! Вся музика Світу виросла з фольклора! Що ж поробиш! Про це і казав двісті років тому один видатний композитор: Створює музику народ, а ми, композитори, лише її обробляємо!

Йоганна Сонтаччі — австрійська віолончелістка, народжена в Граці. Наразі навчається в Університеті музики та виконавського мистецтва у Відні. Освіту Йоганна продовжила під керівництвом Марії Грюн, а з 2019 року розпочала офіційне навчання зі Стефаном Кропфітшем.

Йоганна має різнобічну кар’єру, виступаючи як соло так і у складі різних ансамблів. Вона брала участь у численних конкурсах і майстер-класах, таких як Академія Антона Рубінштейна, і багаторазово перемагала на юнацькому конкурсі “prima la musica”. Нещодавно вона здобула першу премію на 6-му Міжнародному онлайн-конкурсі струнних.

Оркестровий досвід Йоганни включає виступи з різними проєктними та університетськими оркестрами, такими як Zell am See Musicfestival Orchestra, Styriarte та Webern Symphonie Orchestra, де вона регулярно працює з відомими диригентами, такими як Філіпп Джордан, Андрес Ороско-Естрада та Манфред Хонек.

Де і коли: 18:00, Філармонія ім. Леоніда Когана, Воскресенська, 6,  200-500 грн

Національний Хор України ім. Г. Верьовки

Великий концерт Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки в Дніпрі відбудеться 4 жовтня о 18:00 в ПК «Машинобудівників»! Національний заслужений академічний народний хор України імені Г. Г. Верьовки цього року відсвяткував своє 80-річчя. За цей час колектив отримав широке визнання не тільки в Україні, а й у всьому світі. Творчість Хору вражає своєю самобутністю, високою художньою майстерністю, довершеністю та гнучкістю фразування, фантастичним розмаїттям голосів.

Концерти колективу – це завжди свято емоцій, душевності, гумору й щирості, які причаровують глядача назавжди. А головна культурна місія Хору імені Григорія Верьовки – розкривати світові усю красу та одухотвореність української народної пісні, танцю та музики. 4 жовтня на вас чекає неймовірна програма, до якої увійдуть добре відомі народні пісні, танці, оркестрові твори та вокально-хореографічні композиції – «Несе Галя воду», «Туман яром», «Ой, хмелю», «Козачок з бубнами», «Святковий гопак», «Запорожці», «Аркан» та інші. Чекаємо на зустріч з вами!

Де і коли: 18:00, Машинобудівників, БК, Робоча, 166, 250-600 грн

Від Землі до всесвіту

Що ми побачимо, якщо відправимось за межі Сонячної системи? Зірки, яскраві туманності та неймовірну нескінченність галактик.

Це приголомшлива подорож у часі та просторі, яка занурить вас у захопливу комбінацію видовищ і звуків Всесвіту, які нам відкрила наука.

Де і коли: 19:00, Планетарій Крутогірний узвіз, 10, 190-350 грн

Друге дихання

За мотивами п’єси Фредеріка Строппеля

Ваші діти відлетіли з гнізда. Виховані. Вигодувані. Робота нарешті приносить вам більше, ніж забирає. Вдома на вас чекає вірна пара. Одна на все життя… Все так просто, так понятно. І так добре! Все було не дарма – роки заборон, злиднів та кропіткої роботи. Все склалося. Ви однаково приходите ввечері додому, однаково проводите час із “вашою пташкою”, чудово знаєте, на що очікувати та чого хотіти. Вже нічого…більше… не трапиться.
Це ж добре!
Правда?..

Сім окремих історій про одне й те саме. На майданчику працює абсолютно все старше покоління театру Шевченка.

Поруч із ними молодь – жартує, танцює та співає одні з найкращих пісень Америки двадцятого сторіччя.

Де і коли: 18:00, Національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Шевченка, Воскресенська, 5, 150-400 грн

Наприкінці часів

За п’єсою Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів…»

Кордони реальності поступово стерлися і люди не здатні збагнути де реальний світ, а де ні. Містика та психологічні розлади тісно переплелися та стали буденністю. Не дивлячись на всі негаразди герої відмовляються покидати свій рідний дім, бо це їх земля і вони невід’ємна частина свого світу. Історія сім’ї, яка мешкає в чорнобильській зоні, посеред рудого лісу.

Жанр: психологічна драма на 1 дію

Де і коли: 18:00, Дніпровський Академичний театр Драми і комедії просп. Дмитра Яворницького, 97, 150-300 грн.

Раніше ми розповідали про графіті у Дніпрі: наскельні малюнки чи яскравий стріт-арт

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: