Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Компенсація за оздоровлення: хто з дніпрян має право та як отримати

Компенсація оздоровлення для дніпрян

Щороку дніпряни, які мають право на пільгове оздоровлення, можуть скористатися міською програмою компенсації витрат на санаторно-курортне лікування. Це стосується тих, хто з різних причин не отримав путівку за державний кошт, але вирішив оздоровитися самостійно. Який розмір такої компенсації та як її отримати? Детальніше повідомляє «Наше місто» з посиланням на департамент соціальної політики ДМР.

Поліна Дверій – головна спеціалістка департаменту соціальної політики ДМР

-Право на часткову компенсацію самостійного санаторно-курортного лікування мають особи з інвалідністю, які брали безпосередню участь в антитерористичній  операції та члени сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, – сказала Поліна Дверій – головна спеціалістка департаменту соціальної політики ДМР. – Особи, що хочуть отримати компенсацію повинні бути зареєстровані у м. Дніпрі.

Компенсація виплачується один раз на рік, протягом якого учасники АТО з інвалідністю та члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО не отримували путівок до санаторно-курортних закладів за бюджетні кошти.

Максимальна сума, яку може компенсувати департамент соціальної політики за самостійне санаторно-курортне лікування становить:

  • 10 440 грн (без ПДВ) для учасників АТО з інвалідністю,
  • 11 988 грн (з ПДВ) для членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО.

Для отримання компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування необхідно стати на облік у департаменті соціальної політики ДМР. Придбати путівку до санаторно-лікувального закладу власним коштом. Пройти санаторно-курортне лікування. Повторно звернутись до управління соціального захисту.

Протягом 10 робочих днів після приїзду із санаторно-курортного закладу потрібно надати документи до УСЗН. Заяву про надання компенсації потрібно подати не пізніше 30 листопада поточного року.

Фото: НМ.

Читайте також: Креатив та громадянська позиція: як працюють та скільки заробляють педагоги Дніпра під час війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: