Skip to content

Які документи завжди мають бути у кожного водія

Правила для водіїв

Водіння без порушень – це не тільки неухильне дотримання ПДР, а й дотримання інших важливих правил. Наприклад, кожен водій повинен обов’язково мати при собі певні документи на авто, передбачені законодавством. Детальніше про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на патрульну поліцію.

Сідаючи за кермо, обов’язково перевіряйте, чи ви взяли всі необхідні посвідки з собою. Це можуть бути документи у паперовому або електронному вигляді (наприклад, в додатку Дія). 

Що саме водій повинен завжди возити в машині

  • посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії;
  • реєстраційний документ на транспортний засіб;
  • чинний страховий поліс про укладення договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса.

Крім основних, перелічених вище, іноді потрібно мати деякі документи додатково. Якщо мова йде про пасажирські або вантажні перевезення, необхідно мати талон техогляду транспортного засобу. Якщо машина обладнана маячками чи сиренами, знадобиться дозвіл на використання спецсигналів. Для транспортних засобів, що рухаються певним маршрутом, потрібен маршрутний лист та графік руху.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: До Дніпра курсуватиме новий електропоїзд Dnipro City Express.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: