Site icon Наше Місто

216 різних видів робіт проведено з початку року в будинках ОСББ та ЖБК у Дніпрі за програмою співфінансування

216 різних видів робіт проведено з початку року в будинках ОСББ та ЖБК у Дніпрі за програмою співфінансування

Дніпро продовжує підтримувати мешканців будинків ОСББ та ЖБК. Завдяки програмі співфінансування, співвласники можуть відремонтувати свої будинки, сплативши лише 25% від загальної вартості робіт. Решту коштів надає міський бюджет. Це дає можливість мешканцям покращити умови проживання та підвищити комфорт своїх домів, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У будинку ОСББ «Тополя 2/43» успішно завершили капітальний ремонт сантехніки. Це дозволило вирішити проблему постійних проривів та несправностей. Наступного року планують оновити електромережі.

«Ситуація була вже вкрай аварійною. Увесь час траплялися пориви, крани не працювали. Зараз задоволені виконаними роботами. Зробили якісно та оперативно. На наступний рік теж подали заявку на програму співфінансування. Хочемо відремонтувати електромережі», — каже голова правління ОСББ «ТОПОЛЯ 2/43» Каріне Сакоян.

Директор департаменту самоорганізації населення Дніпра, Святослав Ткаченко, який сьогодні, 4 жовтня, є черговим по місту, перевірив якість виконаних ремонтних робіт.

«Ремонт тут  тривав тиждень. Мешканцям відключили воду для заміни труб усього на один день. Працювали дуже оперативно та якісно. За цей ремонт міська влада в особі департаменту з питань самоорганізації населення сплатила близько 220 тис. грн, що становить 75 % від загальної суми. З початку нинішнього року ми вже виконали 216 заявок за програмою співфінансування (38 — покрівлі, 54 — електромережі, 53 — сантехсистеми, 66 — ліфтове обладнання (30 поточних та 36 капітальних ремонтів), 1 — вимощення, 1 — укриття, 1 — міжпанельний шов, 2 заміни вікон та дверей). У роботі нині 110 заявок», — зазначив Святослав Ткаченко.

Наступною локацією перевірки став обслуговуючий кооператив «ЖБК № 171 «Слава» на вулиці Набережна Перемоги, 48, де завершено капітальний ремонт ліфтового обладнання у 3-5 під’їздах. Було встановлено нові редуктори, електродвигуни, станції керування, а також замінено канати та ліфтові кабіни.

За словами голови правління ОК «ЖБК № 171 «Слава» Ілони Разумовської, будинку вже понад 50 років, і за цей час ремонт ліфтів не проводився. Ситуація з підйомниками була дуже складною — вони часто зупинялися і довго не працювали. Тепер у трьох під’їздах обладнання повністю оновлено, і мешканці вдячні за це. Також планується ремонт ліфтів в інших під’їздах наступного року.

«Для такого виду робіт за програмою співфінансування мешканці сплачують усього 10 % від загальної вартості ремонту. Інші 90 %  покриває міський бюджет. Мешканці та голова правління задоволені виконаними роботами. Тому вже подали заявку на капітальний ремонт ліфтового обладнання в інших підʼїздах на 2025 рік. Прийом заявок на участь у програмі співфінансування у наступному році тривав до 30 вересня. Подано рекордну кількість заявок – 593. Нині спеціалісти департаменту оброблюють їх», — додав Святослав Ткаченко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі розпочався новий етап реконструкції Калинівського масиву.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version