Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі вікна ресторану прикрасили яскравими картинами: де подивитися

Михайло Чернов

У Дніпрі вікна ресторану прикрасили яскравими картинами: де подивитися

З любов’ю до Дніпра. Художники розповіли про почуття до рідного міста просто на панорамних вікнах будівлі. Роботи невдовзі будуть представлені на благодійному аукціоні, зібрані кошти спрямують на автівки для військових, пише Наше місто.

Ілюстрація – Instagram Олени Харахулах

Нещодавно кілька молодих дніпровських митців провели творчу акцію, присвячену рідному місту: створили яскраві картини… просто  на величезних фасадних вікнах одного з популярних кафе в центрі Дніпра.



Робота Аліни Білоус, Ілюстрація з Instagram художниці

Мистецтво, яке створюється просто неба,  дає можливість художникам сміливо та яскраво презентувати свої роботи, своє бачення одразу для великої  кількості глядачів. А власне такий стріт-арт стає черговою родзинкою міста.  

– Кожен із чотирьох митців створив роботу у власному стилі та наповнену особливими сенсами, – розповіла учасниця творчого проєкту художниця Ірина Харахулах. –  Результат вийшов різноманітним, цікавим. Нас обʼєднала спільна тема – любов до міста, і кожен висловив її через призму власного стилю, сенсів та образів.


Стріт-арт під назвою Дерево життя створила Олена Харахулах. Ілюстрація з Instagram художниці

– Свою роботу я назвала «Дерево життя», – розповіла Ірина. –  Ніби дещо банально на перший погляд, але це – універсальний образ, спроможний передати зміст. Я намагалась повʼязати старовинне та сучасне. Тому велику частину роботи займають коріння – сильне та живе переплетення, що міцно тримає весь стовбур. Серед коріння можна побачити образи скіфських баб, які невідʼємно асоціюються з нашим містом, його спадщиною….

Визначні обʼєкти теж доволі культові і легко упізнані: це і Мерефо-херсонський міст, і ГЕС (у нас же доволі промислове місто), і Шар, і Башти-близнюки. Окремо хочу виділити водоспад на Монастирському острові. Рукотворну спадщину видатним Дніпровським порогам, про які і досі ходять легенди, бо саме на честь одного з них і був створений цей водоспад. 

Авторка – Ірця Бойко. Ілюстрація з Instagram художниці

Серед учасників творчої акції був відомий в Дніпрі, і не лише майстер стріт-арту, який працює під ніком zdes roy – митець зобразив просто на вікні, в якому відзеркалюється хмарне небо, ось такого чудернацього котика….

Ілюстрація з Instagram художника

До речі,  6 жовтня має відбутися спільна виставка – аукціон цих мистецьких творів, де всі охочі зможуть придбати будь-яку роботу –  на знак підтримки й любові до рідного Дніпра.



Організатори зазначають, що кошти, отримані від продажу вуличних картин, будуть спрямовані на придбання автівок для захисників України.

Читайте також: Графіті у Дніпрі: наскельні малюнки чи яскравий стріт-арт

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: