Site icon Наше Місто

Пил з Каспію над Дніпром: яка ситуація з якістю повітря

наслідки пилової бурі, якість повітря у Дніпрі

У четвер, 3 жовтня, на території Дніпропетровської області вже майже не спостерігається наслідків пилової бурі у Каспійському регіону, які у Дніпрі відчули на початку тижня. “Наше місто” з’ясовує ситуацію з якістю повітря.

За даними регіонального гідрометцентру, три лабораторії (у Дніпрі, Кривому Розі та Кам’янському) зараз не виявляють перевищення гігієнічних нормативів вмісту забруднювальних речовин в атмосферному повітрі. Навіть візуально видно, що видимість покращилась. 

Пилової бурі у нас точно немає, тому що для її визначення повинен бути вітер більше 12 метрів на секунду, низька вологість та висока температура. Якщо б у нас мело і несло, то це була б пилова буря. А те, що до нас прийшло – це наслідки пилової бурі в Каспійському регіоні. Це там піднявся пил, який по переважаючому напрямку вітру перемістівся до нас. Отже наслідки цього явища у Каспії ми відчували пару днів, а зараз ситуація нормалізувалася. Наслідки ще залишаються у Черкаській та Кіровоградській області, а зараз вітер зміниться і взагалі все це покине Україну, – розповів начальник регіонального гідрометцентру Василь Гринчак.

Нагадаємо, у понеділок, 30 вересня, у повітрі над Дніпром та областю повисли частинки пилу, який вітер приніс з Каспійського регіону. Через це погіршилась видимість та якість повітря.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version