Site icon Наше Місто

Подорожчання електроенергії для бізнесу в Україні: чи вплине це на звичайних громадян

Подорожчання електроенергії для бізнесу в Україні: чи вплине це на звичайних громадян

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення цін на електроенергію для бізнесу. Офіційне засідання відбулося 1 жовтня, але нова гранична вартість наразі не оголошена, адже ще має пройти етап відкритого обговорення. Проте представники НКРЕКП запевнили, що для населення ціни залишаться незмінними. Та чи так це – журналісти ДніпроTV дізнавалися подробиці нововведень, пише «Наше Місто».

Експерти та бізнесмени стверджують, що підвищення вартості електроенергії для підприємств може призвести до підвищення цін на послуги і товари, що, в свою чергу, вплине на звичайних українців.

Олександра Жарікова, головна лікарка стоматологічної клініки, що працює понад 15 років, висловила стурбованість. Вона зазначила, що зростання вартості електроенергії стане серйозним викликом для сфери послуг.

«Такий крок небажаний для бізнесу, особливо для сфери послуг. Виробничі підприємства також зазнають значних труднощів, оскільки підвищення вартості електроенергії знижує їхню конкурентоспроможність. Кожен кіловат електроенергії впливає на їхню вартість послуг. Вартість стоматологічних послуг, таких як пломбування, також зростатиме», – сказала вона

Серед жителів Дніпра думки розділилися: більшість висловлює обурення, але є й ті, хто вважає, що підвищення цін є обґрунтованим.

Економіст Олег Попенко зазначає, що зростання тарифів на електроенергію вплине на собівартість багатьох товарів і послуг, особливо у таких сферах, як водопостачання і хлібопечення, де електроенергія може становити до 45% витрат.

«Вартість електроенергії суттєво впливає на собівартість виробництва багатьох товарів і послуг. Для деяких галузей, таких як водопостачання та хлібопекарство, цей показник може досягати 45%. Тому будь-яке зростання тарифів на електроенергію, як правило, призводить до підвищення цін для споживачів», – повідомив Попенко.

Отже, хоча підвищення цін на електроенергію офіційно не торкнеться населення, економічні наслідки можуть призвести до зростання цін для звичайних українців. Зміни в тарифах мають бути обговорені, а остаточне рішення очікується не раніше листопада.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мобілізація громадян до 25 років в Україні 2024: у Раді дали пояснення.

Фото: ДніпроTV.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version