Skip to content

Літо в Україні повертається: як довго триватиме тепло та коли почнеться осіннє похолодання

Літо в Україні повертається: як довго триватиме тепло та коли почнеться осіннє похолодання

На початку жовтня погода в Україні буде досить різноманітною. Західні регіони зустрінуть осінь з характерними для цього сезону проявами: заморозки вночі та навіть можливий сніг у Карпатах. Решта території країни ще деякий час насолоджуватиметься теплими днями, хоча й з поступовим зниженням температури. Про прогноз погоди в Україні на найближчі десять днів розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, – пише «Наше Місто».

Перша декада жовтня стане періодом боротьби між літом та осінню, але літнє тепло, ймовірно, збережеться довше. Синоптикиня Наталія Птуха зазначила, що після 30 вересня температура почала знижуватись, і погода почала набувати осіннього характеру, однак на південному сході країни все ще залишаються високі температури, які коливатимуться між +22 і +26 градусами. Вночі по країні температура триматиметься в межах +6…+11 градусів, вдень – +16…+21 градус.

Від сьогодні, 3 жовтня, розпочинається новий етап потепління. Згідно з прогнозами, дощі охоплять захід України 3-4 жовтня, а температура вночі коливатиметься від +3 до +12 градусів, вдень – від +11 до +16 градусів. На решті території очікуються ще вищі показники: вночі +9…+15 градусів, вдень +19…+24 градуси. Наприкінці тижня дощі можуть досягти Київщини та центральних областей, тоді як південний схід залишиться сухим.

Синоптикиня підкреслила, що Україна наразі опинилася в епіцентрі «битви» між прохолодною повітряною масою з заходу та теплою з південного сходу. Цей процес триватиме, і хоча осінь вже торкнулася країни, літнє тепло все ще матиме вплив.

«Територія нашої країни велика, і сказати, що одночасно усюди будуть осінні температурні показники, не можна. Найближча синоптична перспектива, наприклад, для Київщини на 5-10 днів – відсутність стрімкого зниження температури. Подекуди показники можуть бути нижчими, коли будуть дощі, коли немає сонця, коли хмарність. Але якщо сонячно, то температура може сягати +20 градусів», – розповіла Наталія Птуха.

Таким чином, осінь ледь торкнулася української землі, але вже поспішає відступити. На заході країни обіцяють незначне потепління, а решта України ще довго насолоджуватиметься літнім теплом.

За матеріалами OBOZ.UA.

Нагадаємо, раніше ми писали, коли та де в Україні прогнозують перші заморозки.

Читайте також: Що посадити у жовтні на городі, щоб влітку мати гарний врожай: поради дніпровським господарям.

Фото: Володимир Федорищев.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: