Skip to content

Тарифи на світло з 1 жовтня: що зміниться для дніпрян

Ксенія Куземко

Тарифи на світло з 1 жовтня: що зміниться для дніпрян

З 1 жовтня тариф на електроенергію для домогосподарств з електроопаленням зміниться. Якщо споживання електрики не перевищує 2000 кіловат-годин на місяць, то ціна за кіловат-годину становитиме 2,64 гривні. Для інших побутових споживачів вартість електроенергії залишиться незмінною. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на YASNO.

Відповідно до ухваленої урядової постанови, громадяни, які легально встановили обладнання для електроопалення, можуть скористатися зниженим тарифом на електроенергію. З 1 жовтня по 30 квітня вартість 1 кіловат-години для них становитиме 2,64 гривні, але за умови, що загальне споживання за місяць не перевищить 2000 кіловат-годин. У разі перевищення цього ліміту, за кожну наступну кіловат-годину доведеться платити вже 4,32 гривні.

Для побутових споживачів, які не використовують електроенергію для опалення, залишається чинною фіксована ставка за електроенергію у розмірі 4,32 гривні за кіловат-годину. Цей тариф застосовується до всього обсягу спожитої електроенергії. Крім того, без змін зберігається пільговий нічний тариф. Абоненти, які мають встановлені двозонні лічильники, можуть скористатися знижкою у 50% на електроенергію, спожиту в період з 23:00 до 7:00.

Нагадаємо, тарифи для населення встановляє Кабмін та вони є однаковими для всіх побутових споживачів України. Щомісяця оператор системи розподілу визначає обсяг споживання кожного клієнта та надає цю інформації постачальнику. Отримавши дані, постачальник застосовує діючий тариф та виставляє рахунок на оплату. Відповідно до законодавства клієнт повинен внести платіж не пізніше 20 числа.

Раніше ми писали, обмеження на карткові перекази понад 150 тисяч гривень: кого вони не торкнуться.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: