Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі на День захисника та захисниці

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Куди піти у Дніпрі на День захисника та захисниці - Наше Місто

Сьогодні, 1 жовтня, День захисників і захисниць України, День українського козацтва. Віряни святкують Покрову Пресвятої Богородиці. До Нового року залишився 91 день. 1 жовтня 2024 року — вівторок. 951-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Музей Сучасної російсько-української війни 

Куди піти у Дніпрі на День захисника та захисниці - Наше Місто

Балалайки, прапори часів совєцького союзу та шкарпетки з символікою партії Жиріновського. У Дніпрі в музеї сучасної російсько-української війни оновлюють експозицію регулярно. Нещодавні поповнення – актуальні трофеї з Курської області.

“Дуже приємно, що відвідують і діти і переселенці і військові, звичайно ми знаходимося поруч з лікарнею мечникова, тому поранені хлопці знають, що таке війна і часто відвідують. Усе стосується війни, але є історії, які викликають усмішку. І намагаємося використовувати їх”, – зазначила в. о. завідувачки відділу музею сучасної російсько-української війни Ганна Терянік.

Де і коли: щоденно з 10.00 до 17.00 проспект Дмитра Яворницького, 16, музей у фейсбуці

Побачити “Історії героїв” у сквері

У Дніпрі у Сквері Героїв біля фонтану відкрили проєкту “Історії Героїв” до Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про кожного героя та героїню можна прочитати інформацію на меморіалі або в Інтернеті, відсканувавши QR-код, що розміщено біля фото

Де і коли: сквер Героїв біла ОГА зі сторони фонтану

SHUMEI

HUMEI їде у великий тур Україною! Спеціальна програма на підтримку альбому «Комета». SHUMEI – харизматичний співак, чий голос знайомий серцю кожного українця. Його пісні та кавери від початку повномасштабного вторгнення передають усе, що відчувають мільйони. І вже зовсім скоро Ви матимете змогу почути їх наживо.

Для вас звучатимуть улюблені «Пробач», «Комета», «Родимка» «Волосся», «Буревіями», «Капають», «Тривога» та інші хіти. «Я народився для музики»,- каже SHUMEI. Кожен виступ співака – це потужний вокал, шалена енергія та незабутні враження. Подаруйте собі світлі емоції, які так важливі сьогодні. І не забувайте – кожен квиток це допомога нашим Збройним силам, які роблять можливим цей вечір!

Все буде – Україна!

Де і коли: 18:30 Машинобудівників, БК, Робоча, 166, 250-790 грн

Запорожець за Дунаєм

Опера на 2 дії

Опера “Запорожець за Дунаєм” – це перша опера, лібрето якої було написано українською мовою. Першим виконавцем партії головного героя Карася був сам автор – Семен Гулак-Артемовський. Ідею створення вистави підказав друг композитора – видатний український історик Микола Костомаров. Сюжет опери розповідає про часи, коли після знищення Запорізької Січі імператрицею Катериною ІІ в 1775 році, частина запорожців втекла до Туреччини. Саме там була створена нова, Задунайська Січ. Незважаючи на те, що устрій життя був схожий з Запорізькою Січчю, козаки тяжко сумували за Батьківщиною та мріяли повернутися до України. Турецький уряд намагався використати козаків як військову силу, спрямовану проти їхньої ж батьківщини. Але в 1828 році, під час російсько-турецької війни частина козаків повернулася на батьківщину, а Задунайську Січ було знищено. Саме ці події послужили джерелом сюжету опери, але композитор э переосмислює їх та переносить у XVIII століття. Але сенс опери не в цих трагічних подіях, а в любові до Батьківщини, яка зігріває кожного українця навіть на чужині.

Жду тебе я, чорнобрива,
Підем, серце, в рідний край…

В центрі сюжету – пригоди козака Івана Карася, який потрапив в гості до самого турецького султана та домігся звільнення козаків з полону. Не обійшлося тут також без кумедних сімейних сварок головного героя з його “до біса сердитою” дружиною Одаркою. Але є в цій опері і романтична складова – історія кохання молодого запорожця Андрія та сироти Оксани. Опера наповнена комізмом та колоритним народним гумором, притаманним українському народу. Саме це і забезпечує “Запорожцю за Дунаєм” постійний успіх у публіки вже майже 160 років.

Де і коли: 18:00, Дніпровський Академічний Театр Опери та Балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 100-450 грн

Далекі світи

Нічне небо –  погляд у нескінченність. Чи може десь там існувати інопланетне життя? Учені досліджують умови, необхідні для життя, починаючи з планет і супутників нашої Сонячної системи та закінчуючи нещодавно відкритими екзопланетами навколо далеких зірок. Екзопланети тепер відкриваються регулярно – світи, які не лише дуже далекі, а й дивовижні та незнайомі. Які шанси відшукати розумне життям в майбутньому, і як ми можемо його виявити?

Де і коли: 18:30, Планетарій

Раніше ми розповідали, про українське кіно 90-х у Дніпрі: екранізація літературної класики

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: