Skip to content

Зарядна станція за копійки: шахраї вигадали нову схему обману українців

Ксенія Куземко

Зарядная станция за копейки: мошенники придумали новую схему обмана украинцев

Складний енергетичний стан країни змушує українців шукати альтернативні джерела енергії. Генератори та зарядні станції стали незамінними помічниками в багатьох домогосподарствах. Однак, на цьому фоні з’явилися шахраї, які намагаються скористатися ситуацією та обманом заробити на продажу цих пристроїв. У МВС звернулися до українців та розповіли їм про нову схему шахраїв, пише «Наше місто».

Шахраї придумали новий спосіб обману людей. Вони розміщують в інтернеті оголошення про продаж зарядних станцій за безцінь. Коли хтось відгукується, аферисти просять перевести гроші наперед, а потім зникають разом з вашими коштами. Нікопольські поліцейські вже викрили таку схему.

“Умовою купівлі була передоплата у розмірі 5 000 грн. Внаслідок дій зловмисника постраждали семеро людей, які перевели гроші за товар, який так і не отримали. Наразі аферистоу повідомили про підозру”, – повідомили в МВС.

Правоохоронні органи рекомендують бути обережними під час здійснення покупок в Інтернеті. Аби уникнути шахрайства, варто здійснювати покупки виключно у перевірених інтернет-магазинах, де присутні відгуки реальних покупців. Крім того, слід з недовірою ставитися до надто вигідних пропозицій та уникати передоплати за товар.

Раніше ми  писали, хотіли заселити до «курятника»: у Дніпрі шахраї намагалися обдурити переселенців.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: