Site icon Наше Місто

Найстаршій студентці 86 років: у Дніпрі Гончаренко центр навчає людей будь-якого віку

Гончаренко центр Дніпро

У сучасному світі, де інформація доступна кожному, постійно з’являються нові можливості для навчання та розвитку. І вік для цього – зовсім не перешкода. Яскравим підтвердженням цього є досвід Гончаренко центру Дніпро, де люди похилого віку активно освоюють іноземні мови, мистецтво та новітні технології. Журналісти “Наше місто” завітали на урок з англійської мови.

Гончаренко центр Дніпро. Урок з англійської. Студенти прийшли трохи раніше і чекають за партами на свою викладачку. Все як у звичайній аудиторії. Тільки вчитися прийшли люди більш старшого віку і у кожного з них своя для цього причина.

Уроки англійської користуються неабиякою популярністю

-Я прийшла сюди щоб вивчати англійську мову, – каже Світлана. – Я хочу розвиватися і мені це цікаво. Тут все добре пояснюють, тож вчуся з задоволенням. Чудово, що є така можливість відвідувати курси безкоштовно. 

Наталія Миколаївна, наприклад, колись вивчала німецьку мову, але зараз вирішила опанувати англійську, адже вона більш затребувана. 

Наталія Миколаївна прийшла на черговий урок

– Англійська мені потрібна для особистих цілей. Дізналася, що є такі курси, то вирішила скористатися можливістю, – сказала Наталія Миколаївна. – Також я паралельно займаюся вдома, щоб краще засвоїти матеріал.  

Англійська мова сьогодні стала мовою міжнародного спілкування. Вона відкриває нові можливості для подорожей, спілкування з людьми з різних країн та професійного зростання. Саме тому багато людей прагнуть її опанувати.

Анастасія Ярова – викладачка англійської мови

– Наша мета – вивчення англійської мови, – каже Анастасія Ярова – викладачка англійської мови в Гончаренко центрі. – До нас прийшли люди, які її зовсім не вчили, чи вчили дуже давно. Вони хочуть покращити свої знання, надолужити щось. У декого така професійна потреба, а інші просто давно про це мріяли. Ми протягом декількох місяців працюємо над тим, щоб вони здобули якісні знання.  

За словами викладачки, складнощів з навчанням у людей старшого віку не виникає. Більшість з легкістю досягають рівня А2. Головне, що у них є мета. 

Вікторія Паніна – директорка Гончаренко центру Дніпро

-Наразі у нас дві групи з вивчення англійської мови, – повідомила Вікторія Паніна – директорка Гончаренко центру Дніпро. –  В одній з них заняття відбуваються за допомогою гаджетів. Студентам це дуже цікаво, адже на уроках вони вчаться і користуватися смартфонами також. Ми розбиваємо наших учнів на групи згідно з тим рівнем знань, який вони мають. І більшість з них дуже швидко засвоюють нові знання. 

Окрім англійської, відвідувачі опановують українську мову. До речі, більш старші люди виявили бажання вчити японську, тож для них у Гончаренко центрі організували і такі курси. Разом вчать східну культуру.

Відвідувачі малюють картини для виставки

-У Гончаренко центрі всі послуги є безкоштовними для відвідувачів, – підкреслила Вікторія Паніна – директорка Гончаренко центру Дніпро. – Найдорослішій нашій відвідувачці 86 років. Для людей золотого віку у нас багато різноманітних активностей. Ми працюємо як за своїм навчальним планом, так і згідно запитів наших відвідувачів. Зараз у нас проводяться хореографічні заняття для осіб 60+. Також люди вчаться малюванню і потім ми організовуємо виставки. Популярні заняття з аеробіки Тай-бо. 

Хореографічні заняття для осіб старшого віку

Заняття в Гончаренко центрі користуються неабиякою популярністю. Наразі 450 осіб перебувають в аркуші охочих лише на курси з англійської мови. Щоб записатися на заняття  потрібно звернутися за номером телефону: 067 257 06 58. Також можна підписатися на Телеграм-канал, сторінку у Фейсбуці та Інстаграм. 

Фото: Володимира Федорищева, Гончаренко центр Дніпро.

Читайте також: В популярном парке Днепра поселилось рекордное количество лебедей.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version