Skip to content

Як дніпрянам не втратити житлову субсидію в новому опалювальному сезоні

Ксенія Куземко

Как днепрянам не потерять жилищную субсидию в новом отопительном сезоне

Наближається початок опалювального сезону 2024-2025 років в Україні. З настанням жовтня розмір субсидії на житлово-комунальні послуги буде перерахований з урахуванням витрат на опалення. Проте, існують певні умови, за яких призначення субсидії може бути відхилено. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на YASNO.

Однією з основних причин втрати права на житлову субсидію є систематичне несвоєчасне погашення боргів за комунальні послуги. Якщо сума заборгованості за електроенергію та інші комунальні платежі перевищить тримісячний поріг у 680 гривень, сім’я може бути позбавлена державної підтримки, навіть якщо відповідає всім іншим критеріям для отримання субсидії. Компанія YASNO нагадує своїм клієнтам про важливість своєчасної оплати за спожиту електроенергію, рекомендуючи здійснювати платежі не пізніше 20-го числа кожного місяця.

Платіж можна внести через сервіси постачальника:

  • Особистий кабінет
  • мобільний застосунок
  • чатботи у viber чи telegram
  • на сайті YASNO

або в інтернет-банкінгу чи відділенні будь-якого банку.

Нагадаємо: розрахунок, оформлення та виплату субсидії здійснює Пенсійний фонд України (ПФУ). За її призначенням слід звертатися до сервісних центрів ПФУ, ЦНАП або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради. Також подати документи можна через портал Дія, веб-портал електронних послуг чи мобільний застосунок ПФУ.

Право на отримання субсидії залежить від фінансово-майнового стану родини: виходячи з сукупного доходу сім’ї розраховується обов’язковий платіж за житлово-комунальні послуги. Якщо фактична оплата його перевищує, буде призначена субсидія у вигляді щомісячної виплати коштів.

Раніше ми писали, “зимова” субсидія 2024-2025 в Україні: хто у Дніпрі зможе зекономити на оплаті комуналки.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: