Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Де у Дніпрі безкоштовно вакцинувати домашніх тварин від сказу

Де у Дніпрі зробити вакцінацію домашніх тварин - Наше Місто

Кількість випадків сказу тварин, на жаль, зростає. Зафіксовано зростання найнебезпечнішої вірусної інфекції і в обласному центрі. Єдиний ефективний спосіб профілактики захворювання – вакцинація. Про це повідомляє «Наше місто».

Фахівці стверджують,що від початку року в Дніпрі зареєстровано 8 випадків сказу. 7 випадків зафіксовано в Самарському районі, – один – у Новокодацькому. У шести випадках це лисиці, у двох – собаки, які контактували з лисицями.

Єдиний ефективний спосіб профілактики захворювання – вакцинація.

Де у Дніпрі зробити вакцінацію домашніх тварин - Наше Місто
Фото з архива фахівця

– Захворювання можна попередити 100-відсотковою вакцинацією домашніх тварин, регулюванням популяції лисиць у місті, – резюмує Аревік Акопян, завідувачка відділу протиепізоотичних і лікувально-профілактичних робіт Дніпровської лікарні ветмедицини.

Вакцинацією диких тварин займаються бригади Держпродспоживслужби та обласної державної лікарні ветеринарної медицини, єгерські підрозділи, які в лісах розкладають вакцини – невеликі брикети із запахом м’ясо-кісткового борошна.

Вакцинацією домашніх тварин займаються власники своїх улюбленців.

У Дніпрі вакцинація доступна з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 16:30, крім обідньої перерви з 12:00 до 12:30, у семи державних клініках:

  • Індустріальний район: вул. Саперна, 34 – тел. 067-490-15-00.
  • Новокодацький район: вул. Вільямса, 94 – тел. 050-342-07-04.
  • Чечелівський і Центральний райони: вул. Анни Ахматової – тел. 067-794-29-50.
  • Шевченківський і Соборний райони: с.Дослідне, вул. Наукова, 67 – тел. 068-840-23-88 (Лікарня ветеринарної медицини), 050-671-09-66 (Дніпровська міська ГЛВМ).
  • Самарський район №1: вул. Роз’їзна, 34 – тел. 097-556-45-94.
  • Самарський район №2: вул. Данила Самойловича, 16 – тел. 063-461-44-71.

Вакцинацію можна починати з тримісячного віку тварини. Щеплення необхідне всім тваринам, навіть, якщо вони не виходять на вулицю або не контактують із дикою природою.

Вакцинувати своїх улюбленців можливо і в приватних клініках.

Де у Дніпрі зробити вакцінацію домашніх тварин - Наше Місто
Фото з архива лікарки

– Багато дніпрян вважають за краще вакцинувати домашніх тварин у приватних клініках, де є можливість самостійно вибрати вакцину, – розповідає ветеринарна лікарка Ксенія Брагінська. – Це важливо, оскільки кожна тварина реагує на неї індивідуально. Вартість вакцинації в різних клініках у середньому – 150 – 400 гривень. Що стосується вакцин, то найкращими, на мій погляд, є американські та французькі. Порекомендую – дефенсер, рабізин, нобівак-R.

Ну, а якщо вас вкусить дика тварина з підозрілими симптомами, негайно звертайтеся до найближчого медзакладу, де вам безплатно нададуть антирабічну допомогу.

Інформацію про тварин із можливими симптомами сказу можна передавати до ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області – 099-723-16-99.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі медичні заклади готують для роботи взимку.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: