Skip to content

28 вересня 385-ту річницю відзначає незламне місто Нікополь

28 вересня 385-ту річницю відзначає Нікополь- Наше Місто

Сьогодні, 28 вересня, Нікополь відзначає свою 385-ту річницю. На жаль, останні роки для міста є непростими. Російська агресія принесла місту руйнування і страждання. Але незважаючи на все, нікопольці демонструють свій незламний дух і відданість рідному місту.

Нікополь – це місто з багатою історією, яке пережило чимало випробувань і завжди залишалось вірним своїм традиціям.

28 вересня 385-ту річницю відзначає Нікополь- Наше Місто

Чи знаєте ви, що:

Нікополь був козацькою столицею. Саме тут, у Микитинській Січі, Богдан Хмельницький був обраний гетьманом і розпочалась національно-визвольна війна українського народу.

Місто має багату промислову історію. Нікополь відомий своїм металургійним виробництвом. Тут розташований один з найбільших у світі заводів з виробництва труб.

Нікополь – це місто контрастів. Поруч із промисловими гігантами тут збереглися історичні пам’ятки та мальовничі куточки природи.

Нікопольці – незламні люди. Місто пережило багато випробувань, зокрема, Другу світову війну та російську агресію. Але нікопольці завжди демонстрували свою силу духу і відданість рідному місту.

Нікополь – це місто з європейськими перспективами. Міська рада Нікополя є членом Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, що свідчить про прагнення міста до розвитку та співпраці з іншими містами світу.

28 вересня 385-ту річницю відзначає Нікополь- Наше Місто

Після початку широкомаштабної російської агресії 24 лютого 2022 р. в Нікополі було введено воєнний стан. Тисячі нікопольців стали на захист України в лавах Збройних Сил та територіальної оборони України. З початку березня 2022 р. місто опинилося на лінії фронту між українськими і російськими військами, з 12 липня 2022 р. – в зоні активних бойових дій. Внаслідок воєнного стану і терористичних ракетно-артилерійських обстрілів російських військ, більшість мешканців покинули місто. Російські окупанти тисячами снарядів, мін і ракет, боєприпасів з безпілотних апаратів пошкодили та знищили близько 5500 житлових багатоквартирних і приватних будинків, десятки промислових підприємств, об’єктів соціально-культурної та комунальної інфраструктури, вбили, поранили і покалічили більше 300 мирних мешканців Нікополя.

Українська армія, у тому числі сили протиповітряної оборони, захищають небо Нікополя і в цілому півдня Дніпропетровської області від нападів російських БПЛА. За успішні бойові дії зенітно-ракетний полк, дислокований у місті був удостоєний 5 серпня 2023 р. Указом Президента України почесного найменування «Нікопольський».

28 вересня 385-ту річницю відзначає Нікополь- Наше Місто

З Днем народження, незламне місто!

Сьогодні, в цей святковий день, ми відзначаємо не тільки ювілей міста, але й силу духу його мешканців. Бажаємо Нікополю мирного майбутнього, процвітання і розвитку. Нехай це місто завжди залишається оплотом української державності.

Вітаємо всіх нікопольців з Днем міста! Нехай у ваших домівках запанують мир і злагода, а місто продовжить розвиватися і радувати своїх мешканців.

За матеріалами Нікопольської міської ради.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: