Skip to content

У Дніпрі завдяки генераторам зможуть забезпечувати безперебійне водопостачання на верхні поверхи будинків

У Дніпрі завдяки генераторам забезпечують безперебійне водопостачання на верхні поверхи багатоповерхівок

У Дніпрі комунальні служби забезпечують надійне водопостачання завдяки використанню генераторів, які підтримують роботу насосних станцій. Це дозволяє мешканцям багатоповерхівок отримувати воду навіть у разі відключення електроенергії. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на КП «Теплоенерго».

Наразі в місті працює 44 насосні станції підприємства «Дніпроводоканал», які підвищують тиск води для споживачів. Комунальне підприємство «Теплоенерго» також бере участь у забезпеченні водопостачання, обслуговуючи 62 теплорозподільчі пункти (ТРП). Один із таких пунктів, розташований на лівому березі міста, обслуговує 33 багатоповерхові будинки, школу, два дитсадки та реабілітаційний центр.

Як повідомив майстер теплової дільниці № 1 КП «Теплоенерго» Дмитро Корогод, цьогоріч на одному з ТРП замінили насос для холодної води, два відремонтували, а ще два пройшли технічну перевірку. Для безперебійної роботи насосів на випадок аварійної відсутності електроенергії було встановлено потужний генератор. Це забезпечує безперебійне водопостачання мешканцям.

Одна з насосних станцій на лівому березі міста забезпечує стабільний тиск води для понад 100 багатоповерхових будинків.

«Тут замінено два насосні агрегати, встановлені нові сучасні шафи керування, які дозволяють працювати насосам більш плавно, а відтак — унеможливлюють пориви трубопроводів. Усього на цій станції три насоси, один із них працює, інші — в резерві. Обладнання енергоощадне, а відтак — значно менше споживає електроенергії. На випадок відсутності електропостачання встановлений дизельний генератор. Це означає, що робота насосів не зупинятиметься навіть при відсутності електропостачання і люди будуть з водою», – зазначив начальник дільниці підвищувальних насосних станцій комунального підприємства «Дніпроводоканал» Максим Сідеков.

Інженер інспекції з контролю за ремонтами КП «Дніпроводоканал» Владислав Павленко зазначив, що до встановлення генераторів мешканці часто запитували, чому через відсутність електроенергії на теплопунктах виникають проблеми з водопостачанням на верхніх поверхах.

«Нині теплопункти мають генератори. За відсутності електропостачання вони забезпечуватимуть роботу насосів і в години-пік мешканці отримуватимуть водопостачання», – додав Владислав Павленко.

Нагадаємо, раніше ми писали: Завершується другий етап робіт: у Дніпрі ремонтують зливовий колектор на ж/м Калинівський

Фото: телеграм-канал Теплоенерго.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: