Skip to content

Це має зробити кожен: алгоритм дій для кожного українця перед настанням зими

Це має зробити кожен: алгоритм дій для кожного українця перед настанням зими

Зима в Україні може бути суворою. Підготовка до холодів стає не лише питанням комфорту, а й необхідною умовою для виживання в умовах можливих перебоїв із постачанням енергії. Компанія Yasno оприлюднила низку важливих порад для українців, аби допомогти ефективніше підготуватися до опалювального сезону та мінімізувати втрати тепла у будинках, – пише «Наше Місто»

Перевірка вікон та дверей

Усуньте тріщини та відрегулюйте вентиляційні отвори. Це запобіжить витоку теплого повітря і зменшить проникнення холодного.

Розміщення меблів

Тримайте дивани й крісла подалі від зовнішніх стін, а також переконайтеся, що радіатори не перекриті меблями. Це дозволить краще розподіляти тепло в кімнаті.

Обслуговування радіаторів

Очистіть їх від пилу та розгляньте встановлення фольгованих екранів для покращення тепловіддачі до 20%. Також важливо, щоб штори не закривали радіатори.

Електрика

Перевірте стан електричної мережі. Під час опалювального сезону навантаження на мережу зростає, тому важливо, щоб усі розетки та прилади були в справному стані.

Підготовка до відключень

У зв’язку з можливими вимкненнями електроенергії, варто мати резервні зарядні станції для пристроїв, аби залишатися на зв’язку навіть у критичні моменти.

Дотримуючись цих рекомендацій, українці зможуть не тільки зекономити енергію, але й зробити свій дім теплішим та безпечнішим цієї зими.

Нагадаємо, раніше ми писали: По 18 годин у суцільній темряві: як дніпряни готуються до можливих відключень світла.

Читайте також: Від 12 до 18 годин темряви: коли в Україні повернуться графіки відключення світла.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: