Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Справжні квадробери не кусаються: 12-річна Софія з Дніпра розповіла, чим її приваблює нова субкультра

Квадробери у Дніпрі 2024 - Наше Місто

Квадробери – це новий рух, який з’явився серед підлітків нещодавно, а в Україні став популярним в останні 2-3 роки. Учасники цього незвичайного руху надягають на обличчя маски тварин, в основному котів, та пересуваються на чотирьох кінцівках. У Дніпрі наразі можна спостерігати бум квардроберства. Перевдягнених дітей віком від 7 років можна часто побачити в парках, скверах, на набережній. Буває, що квадроберами стають і дорослі, але значно рідше, ніж діти і підлітки. Журналістам «Наше місто» вдалося поспілкуватися з 12-річною дніпрянкою Софією, яка разом з 9-річною подружкою займалися квадробікою у сквері «Прибережний». Дівчинка розповіла, чим її приваблює цей рух

Квадробери у Дніпрі 2024 - Наше Місто

«Квадробіка – це, по-перше, вид спорту, нехай і неофіційний. Він з’явився у 2008 році, коли японський спортсмен Кенічі Іто подолав дистанцію в 100 метрів за 18,58 секунди. Він встановив світовий рекорд. В Україні квадробіка з’явилася з 2020 року. Я вирішила нею займатися, бо вважаю, що це прикольно, класно. Мені не те що подобається представляти себе твариною, ні. Мені подобається одягати гарні маски, спілкуватися з друзями», – розповіла квадроберка.

Софія зауважила, що є різновид агресивних квадроберів, які нападають на людей, переслідують, кусаються.

«Я проти них. Це ненормально. Але через таких агресивних квадроберів з’являються хейтери, які нападають на таких, як я, котрі нікого не чіпають. Ображають, лаються, навіть б’ють», – розповіла дівчинка.

До речі, завдяки квадробіці Софія знаходиться у прекрасній фізичній формі і може виконувати різноманітні акробатичні трюки.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: