Skip to content

У Дніпрі системи водопостачання вже готові до можливих блекаутів

У Дніпрі системи водопостачання готові до можливих блекаутів

Комунальне підприємство «Дніпроводоканал» вже підготувало системи водопостачання міста до можливих перебоїв з електропостачанням. Про це заявив головний інженер підприємства Юрій Рескаленко у етері ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

За його словами, минулими роками станції забезпечили генераторами, втім високовольтні насосні станції, враховуючи їхнє споживання, дуже важко ними забезпечити.

«Цьогоріч на підвищувальних насосних станціях встановлювались додатково автоматичні системи для перезапуску в разі відключень. Також є перші кроки встановлення автоматичних станцій, які переключаються до резервного живлення, і при відновленні електропостачання автоматично перезаряджає його», — пояснює Рескаленко.

Окрім того, за словами Рескаленко, попередні сезони додали досвіду та розуміння, що потрібно змінювати для забезпечення водопостачання цією зимою.

«Перший раз, коли виник перший блекаут, усі думали, що достатньо лише закупити достатньо кількість генераторів, запустити їх, і вся система буде працювати. Але коли з’явилися графіки відключення світла, ми зіткнулися із новою проблемою: забезпечити ці генератори також кількістю кваліфікованого персоналу дуже складно. Тим паче відерній і нічний час – потрібно дуже багато техніки і людей, які зможуть фізично під’їхати, переключити схему підключення і потім запустити той генератор. А також потрібно бути з ним під час роботи генератора, вчасно відключити і переключити схему назад. Це дуже складно насправді», – каже головний інженер КП «Дніпроводоканал»

За словами експерт, наразі всі водоочисні станції міста забезпечені генераторами, але при цьому не всі технологічні процеси можна забезпечити фізично.

«Тобто є обладнання низьковольтне, яке може працювати від будь-якого генератора. А є високовольтне обладнання, яке дуже довго потрібно міняти, це ціла реконструкція. Тому для внутрішніх потреб забезпечені всі станції, а високовольтні генераторами забезпечити неможливо. У 2022-2023 роках було закуплено 144 генератори»,- сказав Рескаленко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі стартує набір на безкоштовне бізнес-навчання для ВПО, ветеранів та осіб з інвалідністю: як подати заяву.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: