Skip to content

Навіть після важкого поранення допомагав побратимам на фронті: історія ветерана з ТрО Дніпра

Став на захист країни з перших днів війни: історія ветерана з ТрО Дніпра

Михайло «Бур» – військовослужбовець 128-ї бригади ТрО, ветеран, який навіть після важкого поранення та тривалої боротьби зі здоров’ям довгий час не залишав службу і своїх побратимів. Історію «Бура» розповів захисник Дмитро Каюк на своїй фейсбук-сторінці, пише «Наше Місто».

Михайло приєднався до пункту формування ще у лютому 2022 року і з того часу відзначився на фронті завдяки своїй витримці, розважливості та винятковим навичкам.

Михайло, за словами побратимів, себе не лише як надійний бойовий товариш, але й як талановитий майстер, здатний відремонтувати техніку та навіть приготувати смачні страви для своїх побратимів.

«У Михайла, як-то кажуть, “золоті руки”. Він може все: хоч проводку по хаті розвести, хоч карбюратор відрегулювати, хоч старезний Дегтярь до нормального бою налаштувати. А ще Михайло дуже непогано готує. Саме він був автором холодцю, який подавали нашим хлопцям на святковий новорічний стіл у бліндажах на нулі в 2023 році», – написав

Проте, його служба не обійшлася без труднощів. Улітку 2022 року, під час бойових дій, Михайло отримав травму спини від вибухової хвилі. Хоча він продовжував виконувати свої обов’язки, біль зрештою змусив його звернутися до медиків. Лікарі виявили серйозну травму, що вимагала операції. Попри важкі умови лікування, Михайло відмовився від звільнення, стверджуючи, що його обов’язок — захищати країну.

Після перенесення операції та тривалої реабілітації «Бур» став водэм «аптечки» – евакуаційної автівки. Ця відповідальна посада вимагала швидкості та сміливості, оскільки від оперативності медичної допомоги залежало життя поранених.

На жаль, постійні фізичні навантаження і важкі умови служби негативно вплинули на його здоров’я. Лікарі оголосили, що він більше не може служити в армії, і Михайло з гідністю залишив свою військову кар’єру.

«Відтепер Бур цивільна людина. Свій обов’язок захисника Бур виконав на всі сто. Удачі, тобі, брате. Все буде 4.5.0», – каже Дмитро Каюк.

Нагадаємо, раніше ми писали історію бойової медикині з ТрО Дніпра, яка після важкого поранення знову повернулася на службу

Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Каюка.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: