Site icon Наше Місто

Міська аварійна служба Дніпра готується до роботи взимку

У Дніпрі щодня надходить десятки заявок на усунення аварійних ситуацій. Крім того. міська «аварійка» проводить і поточні ремонти в будинках містян. Наразі комунальники активно готуються до зимового періоду, щоб ефективно працювати навіть у разі відключень електроенергії. Про це повідомляє «Наше місто».

У висотці на вулиці 20-річчя Перемоги 49 ремонт системи опалення не проводився майже три з половиною десятиліття. З самого зведення будинку.

– Живу тут 34 роки, – розповідає Зінаїда Василенко, мешканка будинку. – Труби старі, зношені, пориви були часто. Доводилося викликати «аварійку». Латали то в одному місці, то в іншому.  Тому, звичайно, раді, що в нашому будинку роблять ґрунтовний ремонт.

Плачевний стан системи опалення в цьому будинку підтвердив Володимир Свалухін, бригадир ремонтної бригади.

– Проблема в тому, що труби тут ніколи не міняли, – зазначає бригадир. – Зараз проводимо повний демонтаж системи опалення. Почали з шостого під’їзду. За день-два впораємося. А загалом роботи плануємо завершити за 15 робочих днів.

Зрозуміло, подібних проблемних будинків по Дніпру чимало. Вирішенням комунальних проблем займається міська аварійна служба.

– Аварійна служба проводить поточні та аварійні ремонти, – констатує Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства міської ради Дніпра. – Цього року провели поточні ремонти майже в 60 будинках. До кінця року плануємо зробити ще близько 20 аналогічних ремонтів. Щомісяця отримуємо 900 і більше аварійних заявок. Іноді їх буває понад 1000. Йдеться про поломки в системах електро- та водопостачання, водовідведення. Усі заявки відпрацьовуємо. Напередодні настання холодів закуповуємо крани, вентилі, рубильники, дроти. Купуємо генератори, щоб безперебійно працювати навіть без електропостачання. На жаль, ворог постійно обстрілює міську інфраструктуру. Сьогодні готовність аварійної служби працювати в осінньо-зимовий період у таких умовах становить 90 %.

 Залишити заявку в міську комунальну службу можливо за телефоном – (056) 736-10-02

Раніше ми писали про те, що в Дніпрі об’єкти критичної інфраструктури продовжують готувати до зими.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version