Skip to content

Як підготувати своє житло до зими і що вже треба перевірити: важливі поради

Ксенія Куземко

Як підготувати своє житло до зими і що вже треба перевірити: важливі поради

Наближається опалювальний сезон, що вимагає ретельної підготовки житлових приміщень. Заздалегідь подбавши про утеплення та ефективність опалювальної системи, можна значно знизити витрати на енергоносії та забезпечити оптимальний мікроклімат у квартирі протягом холодних місяців. Кореспондент «Наше місто» розповість, як зробити все можливе, щоб зберегти тепло у оселі та підготуватись до зимового періоду.

Зменшення тепловтрат

Одним з головних кроків підготовки до опалювального сезону є зменшення втрат тепла в оселі. Для цього необхідно ретельно оглянути вікна, двері та інші елементи, через які може проникати холод.

Особливо важливо усунути всі щілини та перевірити стан металопластикових вікон. Крім того, утеплення балкона значно допоможе зберегти тепло в домі.

Також варто визначити одну кімнату, яка буде використовуватися для обігріву в разі виникнення непередбачених ситуацій.

Перевірка обладнання

Перед початком опалювального сезону необхідно ретельно перевірити працездатність усієї електромережі та опалювального обладнання. Це включає як базові елементи, такі як розетки та проводка, так і більш складні системи, зокрема котли та індивідуальні опалювальні установки.

Регулярне технічне обслуговування всіх приладів є запорукою їх безперебійної роботи впродовж холодного періоду та дозволяє уникнути непередбачених поломок у найменш бажаний момент.

Підготовка батарей

Одним із найважливіших елементів системи опалення є батареї. Їх ефективність значно знижується через накопичення пилу та бруду, а також через неправильне розташування меблів. Щоб забезпечити оптимальну тепловіддачу, необхідно забезпечити вільний доступ повітря до батарей, відсунувши від них меблі та прибравши штори.

Для подальшого підвищення ефективності опалення рекомендується використовувати тепловідбиваючі екрани, які встановлюються за батареями.

Перед початком опалювального сезону слід ретельно перевірити стан труб і з’єднань, щоб уникнути можливих проблем, пов’язаних із протіканням.

Альтернативні джерела тепла

Щоб бути готовим до несподіваних відключень опалення чи світла, варто мати додаткові джерела тепла. Обігрівачі, кондиціонери з функцією обігріву або тепла підлога можуть стати у пригоді. Перед настанням холодів перевірте їхню працездатність. Якщо таких приладів немає, розгляньте можливість їх придбання.

Раніше ми писали, батарея прослужить довше: як правильно заряджати смартфон.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: