Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Забуті історії та неймовірна природа: які екскурсії пропонують у Дніпрі

Юлія Супрун

які екскурсії пропонують у Дніпрі

Дніпро та його околиці – це справжня скарбниця історії, культури та природи. І ніколи не пізно відкрити для себе таємниці регіону, та дізнатися багато цікавого. “Наше місто” дізнається, чому екскурсії Дніпром та областю – це не просто розвага, а справжня подорож у часі та просторі.

Чим дивує історія Дніпропетровщини

  • Козацькі часи: Дніпропетровщина – це колиска козацтва. Можна відвідати історичні місця, пов’язані з козацькими повстаннями, побачити залишки фортець та відчути дух того часу.
  • Індустріальна спадщина: Дніпро – це місто з багатою промисловою історією. Можна відвідати заводи, дізнатися про їхню роботу та побачити, як змінювалося місто з часом.
  • Природа, яка зачаровує: під час екскурсій по області ви зможете насолодитися різноманітними ландшафтами, від степів до лісів, від річок до гірських утворень.

У яких подорожах можна взяти участь 

Екскурсії Дніпром з гідом Антоном Мухіним. Він за фахом фізик, але завжди захоплювався історією. Склав понад 40 пішохідних маршрутів містом і став одним з найпопулярніших гідів Дніпра. Серед пропозицій: “Невідомий Дніпро”, “ Готелі Дніпра”, “Дніпро Олександра Поля”, “Дніпровське блукання. Двори і підворіття”, “Архітектура Дніпра”. 

як виглядав Дніпро у минулому столітті
Гід Антон Мухін розбобив понад 40 маршрутів Дніпром. Колаж: НМ

Пішохідні екскурсії відбуваються у вихідні, частіше в неділю.

  • Контакти: 068 856 2472;
  • Ціна: 100 грн.

Екскурсійне бюро “Прогулянки Дніпром” проводить як пішохідні, так і автобусні тури по місту та області з гідом Лесею Логашовою. Серед пропозицій – автобусна селфі-екскурсія по Дніпру, пішохідний тур “Жіночі історії” та подорожі до екопарків Дніпропетровщини. 

Цікаві будівля Дніпра
Цікаві будівля Дніпра. Колаж: НМ

Також є виїзні одноденні тури – Петриківка, Ферма “Зелений Гай”, “Равликова ферма”.

  • Контакти: 096 925 62 79;
  • Ціна: 70-250 грн.

Туристичний центр “Риба Андрій” пропонує різноманітні тури – від сплаву на каяках у Діївських плавнях до подорожей у Карпати та Київ. Серед пропозицій:“Гончарний майстерклас”, геотури, “За лаштунками театру опери та балету”, “Містичні історії Дніпра”.

  • Контакти: 068 682 2557;
  • Ціна: 150-5300 грн.
фото з екскурсій

Екскурсії та тури вихідного дня від “Дніпро вояж”. Серед найближчих пропозицій – “Дніпровська Говерла, коні”, “Козак Ріг, марсіанські пейзажі та старі штольні Кривого Рогу”, “Дніпровська Бакота, пороги, Зміїний острів та Орлине гніздо”.

  • Контакти: 067 989 9659;
  • Ціна: 650-1150 грн.
Природа Дніпропетровської області
Природа Дніпропетровської області. Колаж: НМ

Екскурсійний клуб “Дніпро” пропонує подорожі Дніпром та його околицями з краєзнавцем Олександром Ярошенко. Він вважає свої авторські мандрівки не розвагою, а просвітницькою роботою. Географія цікавих турів – Діївка, Сухачівка, Краснопілля, селище Ясне, селище Ломівка, Кам’янка Старожитня, Таромське, Одинківка, Ігрень, Олександрівка.

  • Ціна: 150 грн.
екскурсії по Дніпру
Краєзнавець Олександр Ярошенко веде просвітницьку діяльність. Колаж: НМ

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі 32 роки тому встановлювали пам’ятник молодому Шевченку.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: