Site icon Наше Місто

Новий штам Covid-19 шириться Європою: яка ситуація із захворюваністю у Дніпрі та області

Новий штам Covid-19 шириться Європою: яка ситуація із захворюваністю у Дніпрі та області

Європою стрімко поширюється новий штам коронавірусу. Цей варіант, відомий як XEC, є мутацією попередніх підваріантів Омікрону і, за останніми даними, набагато заразніший. Експерти прогнозують, що XEC незабаром може стати панівним штамом на всьому континенті, витіснивши інші варіанти вірусу. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Daily Express.

Що відомо про новий штам корона вірусу

Новий штам XEC є результатом злиття двох раніше виявлених підваріантів Омікрону: KS.1.1 (FLiRT) та KP.3.3. Відмінною рисою цього штаму є наявність мутацій на молекулярному рівні, що дозволяє йому ефективніше приєднуватися до клітин людини. Хоча цей штам тільки починає свій глобальний поширення, експерти прогнозують, що незабаром він стане домінуючим.

Новий штам вірусу, вперше виявлений у Німеччині 15 червня, може призвести до значного поширення інфекції в найближчі тижні або навіть місяці. Існує побоювання, що настання холодів сприятиме активнішому розповсюдженню цього штаму.

Повний список симптомів, на які слід звернути увагу

Симптоми нового штаму коронавірусу дуже схожі на звичайну застуду або грип. Хворі часто скаржаться на задишку, високу температуру, постійний кашель та втрату смаку або запаху. Багато людей відчувають себе втомленими та виснаженими. Хоча більшість пацієнтів одужують протягом кількох тижнів, у деяких випадках хвороба може тривати довше.

Яка ситуація з коронавірусом у Дніпрі та області

За останній тиждень у Дніпропетровській області виявлено 1126 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 21,6% більше порівняно з попереднім тижнем. На жаль, п’ятеро мешканців області померли від цієї хвороби.

Спостерігається також зростання захворюваності на ГРВІ: зареєстровано 7365 випадків, що на 21,7% більше, ніж минулого тижня.

Раніше ми писали, секрет успіху дніпровської «четвірки»: Олена Зеленська високо відзначила роботу міських лікарів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version